Brittitytöllä todettiin munasarjasyöpä 13 vuoden iässä: Lääkäreiden mukaan hänen ei koskaan pitänyt tulla raskaaksi, toisin kävi – odottaa nyt esikoistaan 17-vuotiaana

0:51
Lauren sai todellisen yllätyksen, kun hän sai tietää raskaudestaan vain yhdeksän päivää ennen synnytystä! Video: CNN

Kun englantilainen tyttö sairastui 13-vuotiaana munasarjasyöpään, ajateltiin sairauden tuhoavan hänen hedelmällisyytensä. Toisin kävi, ja nyt 17-vuotias nuori nainen odottaa lasta.

Kayleigh Donnelly, 17, sairastui munasarjasyöpään vuonna 2016. Sairaus selvisi aivan viime hetkillä, ja tytölle aloitettiin intensiiviset hoidot. Lääkärit epäilivät, ettei Kayleigh voisi koskaan tulla raskaaksi sairauksen seurauksena.

Nyt Kayleigh on viidennellä kuulla raskaana, vastoin kaikkia odotuksia.

– Olen niin innoissani, kaiken sen jälkeen, mitä on tapahtunut. Tämä on ollut valtava yllätys, Kayleigh kertoo The Sunille.

Sairautta luultiin ensin ummetukseksi

Kaikki alkoi tammikuussa 2016, kun Kayleigh'n vatsa alkoi oireilla. Hänen vatsansa ei ollut toiminut viikkoihin ja se oli turvoksissa.

– Vein hänet lääkäriin, joka epäili ummetusta ja antoi hänelle laksatiivia, kertoo tytön 40-vuotias äiti Lorraine.

Laksatiivit eivät kuitenkaan tehonneet. Lorraine kertoo ravanneensa Kayleigh'n kanssa neljän viikon aikana lääkärissä neljästi ja soittaneensa lääkäriin viisi kertaa. Jokaisella kerralla lääkärit diagnosoivat vaivan ummetukseksi.

– Hän tuli sairaammaksi päivä päivältä. Kayleighilla oli jatkuvasti vatsakramppeja ja hän näytti elottomalta. Hänen painonsa putosi, mutta hän ei pystynyt juomaan edes vettä tuntematta itseään turvonneeksi, Lorraine kertoo.

Kun Kayleigh'n tila paheni entisestään, hän lähti äitinsä kanssa päivystykseen.

– En pystynyt pitämään mitään sisälläni, olin jatkuvasti sairas ja mahani kasvoi päivä päivältä. Näytin harmaalta ja ihoni oli kalpea. Olin niin kovissa kivuissa, että itkin, Kayleigh kertoo.

Kun lääkärit lopulta kuvasivat Kayleigh'n, hänen vatsastaan löytyi suuri kasvain.

Diagnoosi oli shokki äidille

Etenkin äiti Lorraine kertoo ottaneensa syöpädiagnoosin raskaasti. Kun diagnoosi saatiin, syöpä oli levinnyt tyttären maksaan, pernaan, paksusuoleen, rakkoon ja lantioon. Hän tarvitsi useita leikkauksia sekä kemoterapiaa.

– Tiesin, että jotain oli vakavasti pielessä, mutta en osannut kuvitellakaan, että kyseessä on syöpä. Koko maailmani romahti, Lorraine sanoo.

– Emme voineet uskoa, että kyseessä on munasarjasyöpä. Mieheni Andrew’n isoäiti kuoli siihen, mutta emme ajatelleetkaan, että se voisi tulla yhtä nuorelle kuin Kayleigh, Lorraine selittää.

Äidin mukaan Kayleigh oli todella urhea hoitojen ajan.

“Äiti, kuolenko minä?”

Diagnoosin jälkeen Kayleigh pääsi viikonlopuksi kotiin kemoterapian aikana.

– Makasimme molemmat hänen sängyllään, jolloin Kayleigh halasi minua ja kysyi “Äiti, kuolenko minä?”, Lorraine muistelee.

– Mitä minun pitäisi vastata, kun 13-vuotias tyttäreni kysyy tuollaista? Se oli hirveää.

Lorraine kertoo kemoterapian olleen niin intensiivistä, että Kayleigh oli todella uupunut hoitojen ajan. He kuitenkin tiesivät, että se oli ainoa vaihtoehto selviytyä.

Tytön hoidot loppuivat vuoden 2016 elokuussa, ja syöpä on siitä lähtien ollut remissiossa.

Tyttö sai hiljattain tietää olevansa raskaana

Alkuvuodesta Kayleigh ja hänen 16-vuotias poikaystävänsä Amari Shambola saivat tietää, että he odottavat lasta.

– Äiti suostutteli minut tekemään testin, sillä en voinut hyvin, Kayleigh sanoo.

– Lääkärit olivat kertoneet, että raskaaksi tuleminen on minun kohdallani mahdotonta. Kun testi näytti positiivista, emme voineet uskoa sitä. Olimme innoissamme, hän kertoo.

Kayleigh tuli raskaaksi, vastoin kaikkia odotuksia. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Kayleigh kertoo olevansa iloinen siitä, ettei syöpä estänyt häntä tulemasta äidiksi.

– Olen aina rakastanut lapsia. Vaikka olen nuori, olen aina tiennyt haluavani niitä, hän sanoo.

Pari ei käyttänyt ehkäisyä, sillä ei uskonut tarvitsevansa sitä Kayleigh'n sairauden takia. Nuoresta iästään huolimatta tyttö on onnellinen perheenlisäyksestä.

– Jos en olisi käynyt läpi sitä, mitä olen käynyt, en todennäköisesti olisi halunnut tulla raskaaksi 17-vuotiaana. Nyt tunnen vain itseni onnekkaaksi, että saan kaikesta huolimatta lapsen. Iälläni ei ole merkitystä, hän kuvaa tuntemuksiaan.

Koronavirus tuo raskauteen omat haasteensa

Kayleigh kertoo raskauden olevan myös pelottavaa aikaa, etenkin koronaviruksen takia. Syöpähoitojensa takia hän on riskiryhmää, eikä näin ollen saa tavata juuri ketään.

– Minun piti mennä 20. raskausviikon tarkistukseen yksin, sekä tapaamaan kätilöä yksin, tyttö kertoo.

Kayleigh on huolissaan myös synnytyksestä. Jos keisarileikkausta tarvitaan, lääkäreiden mukaan sen toteuttaminen ei tule olemaan yksinkertaista aiemman operaation vuoksi.

Tuleva äiti aikoo olla erityisen varovainen ja pitää hyvää huolta itsestään raskauden aikana.

– Tiedän, että tämä on ihme, hän sanoo.

Lähde: The Sun

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja