Äidiksi 14-vuotiaana: Kun hoitaja kysyi raskauden mahdollisuudesta, teinityttö vastasi "en tiedä"

10:20

Courtney Kroll tuli raskaaksi 13-vuotiaana ja synnytti tyttärensä 14-vuotiaana. Selviytymisestään hän kiittää äitinsä tukea.

Video: Miten seksistä ja seksuaalisuudesta tulisi puhua kotona ja kouluissa? Jos tietoa ei saa muualta, pornosta saattaa tulla nuorelle ”valistusmateriaalia”.

Lapsena Courtney Kroll halusi huomiota perheeltään. Hän oli nelilapsisen perheen nuorin; perheessä oli masennusta, päihdeongelmia ja henkistä väkivaltaa.

– Kodissani oli myös hyviä hetkiä. Vanhempani pysyivät naimisissa, pöydässä oli aina illallista ja fyysiset tarpeeni tyydytettiin. Olin cheerleader, uimari ja kunniaoppilas, joka kävi kirkossa joka viikko. Näytin ulospäin tavalliselta lapselta, Kroll, 28, kertoo Love What Matters -sivustolla

Alkoi oireilla 12-vuotiaana

Kun Kroll oli 12, hän alkoi oireilla. Kroll poltti kannabista, joi, valehteli ja myös harrasti seksiä. Perhe rukoili tyttärensä puolesta, mutta Krollin käytös ei parantunut.

13-vuotiaana Kroll joutui huumetestiin.

– Kun saavuin sairaalaan huumetestiä varten, hoitaja kysyi minulta, onko mitään mahdollisuutta, että olen raskaana. Sanoin yksinkertaisesti "en tiedä". Sinä päivänä sain tietää, että olen raskaana, Kroll muistaa.

– Hoitaja oli hyvin kiltti ja kysyi, voisiko äitini tulla katsomaan minua, mihin vastasin nopeasti "ei". Kun hoitaja palasi huoneeseen, hän sanoi "äitisi halusi minun kertovan sinulle, että hän rakastaa sinua", ja minä vain nyyhkytin.

"Kuulin, että olet raskaana, onko se totta?"

Kroll kävi koulua ja kärsi aamupahoinvoinnista.

– Sitten huhut alkoivat, ja aloin saada viestilappusia, joissa luki "kuulin, että olet raskaana, onko se totta?". Ja joiltain oppilaita, joita en tuntenut, kuulin kommentteja, että minusta oli tullut "pulska". Onnekseni onnistuin käymään kahdeksannen luokan loppuun ja päätin jäädä kotiopetukseen, Kroll kuvailee.

Kaikki äitiä ja tätiä lukuun ottamatta kannustivat Krollia aborttiin. Äidin ja tädin mukaan elämä on pyhä, ja lapsen voisi antaa adoptoitavaksi.

Kroll suunnitteli aborttia, muttei lopulta kyennyt siihen. Perhe lupasi auttaa häntä lapsen kanssa.

"Äitini kiidätti minut sairaalaan"

Raskauden aikana Kroll lopetti tupakoinnin ja muut epäterveet tapansa; hän lakkasi jopa juomasta limonadeja.

– Raskauteni oli terve ja odotin innolla vauvatyttöni tapaamista. Kun olin viikolla 32, aloin saada kramppeja, joiden sain myöhemmin tietää olevan supistuksia. Äitini kiidätti minut sairaalaan eikä koskaan lähtenyt viereltäni, ei edes minuutiksi, Kroll kuvailee.

Lapsi syntyi ennenaikaisesti ja päätyi tehohoitoon kuukaudeksi. Kroll oli 14-vuotias äiti.

Lapsella todettiin CP-vamma

Kävi ilmi, että Krollin tytär ei ollut saanut tarpeeksi happea synnytyksen aikana. Hänellä oli CP-vamma.

Krollin äiti pysyi vankasti tyttärensä tukena. Hän vei tätä lapsen luo joka ikinen päivä, ja kyyditsi myöhemmin tytärtään ja tämän tytärtä erilaisiin terapioihin, joita lapsenlapsi tarvitsi.

– Hän oli kanssani, kun ihmiset tuijottivat minua, koska olin niin nuori, tai koska lapseni oli erilainen, tai molempia. Ei sitä joka päivä istu odotushuoneessa 14-vuotiaan äidin kanssa, jolla on lapsensa happitankki selässään, Kroll kuvaa.

Krollin äiti huolehti lapsesta kuin omastaan ja myös syötti tätä öisin, jotta Kroll itse saisi nukkua.

– Tämä nainen. Hän selvisi siitä, että olin kapinoiva lapsi. Karkailin talosta, varastin hänen autonsa, lintsasin, käytin alkoholia ja huumeita ja tulin raskaaksi 13-vuotiaana, eikä hän koskaan antanut periksi. Hän kannusti minua synnyttämään tyttäreni abortoimisen sijaan, vaikka se tarkoittaisi tytön antamista adoptioon (mitä en vain voinut tehdä), Kroll kuvaa.

– Hän on kanssani kyynelten, naurujen ja muiden katseiden läpi. Hän rakastaa ehdoitta. Rakastan äitiäni.

Nyt tytär on iloinen 14-vuotias

Nyt Krollin tytär on 14-vuotias. Perheellä on edelleen monia haasteita, koska tytär on erityislapsi.

–  Emme ota pieniäkään asioita itsestäänselvyyksinä. Tyttäreni on iloinen, terve, ulospäinsuuntautunut 14-vuotias, joka elää elämäänsä vapaana kaikesta sellaisesta, mitä oma elämäni oli 14-vuotiaana. Äitini varaukseton rakkaus on iso osa tätä kaikkea.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja