Mainos

Diili-ohjelmasta Trumpin avustajaksi noussut sai rajut lähtöpassit – NBC: Poistettiin Valkoisesta talosta väkisin

Valkoisen talon mukaan presidentti Donald Trumpin avustajaksi Diili-ohjelmasta ponnahtanut Omarosa Manigault Newman on eronnut tehtävästään.

Valkoisen talon mukaan Manigault Newman irtisanoutui itse. Hänen kerrottiin kohdistavan mielenkiintonsa tuilevaisuudessa muihin työmahdollisuuksiin. Irtisanoutuminen astuu voimaan tammikuun lopulla.

CNN:n mukaan Manigault Newman on viimeisin esimerkki Valkoisessa talossa tapahtuvasta kierrätyksestä. Ei ole harvinaista, että presidentin avustaja jättää tehtävänsä ensimmäisen vuoden jalkeen, mutta Newmanin tapaus on erikoinen.

Maningault Newman ja Trumpin tuore kansliapäällikkö John Kelly eivät tulleet lainkaan toimeen. Kelly muun muassa kielsi Manigaultilta osallistumisen korkean tason tapaamisiin. 

Nbcnewsin mukaan nimenomaan Kelly oli se taho, joka sai Trumpin erottamaan Manigault Newmanin. Newman oli ainoa Trumpin hallinnon tummaihoinen nainen.

Nbc:n mukaan Manigault Newman jouduttiin poistamaan Valkoisesta talosta väkivalloin. Eri yhdysvaltalaismedioiden mukaan avustaja jouduttiin kantamaan pois Valkoisen talon tontilta. Hän oli vaatinut päästä presidentti Trumpin luo keskustelemaan eroonsa liittyvistä ehdoista. 

Samalla Valkoisen talon lähteet kertovat, että Manigault Newman ja John Kelly ottivat rajusti yhteen. Newman esimerkiksi kiroili ja huusi Kellylle solvauksia ennen kuin joutui poistetuksi Valkoisesta talosta.

Trump kiitteli entistä alaistaan.

Suomessa asiasta kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.