Mainos

Digiradiokauppaan eloa halvemmista malleista

Radioala odottaa halventuneista malleista uutta vauhtia pysähdyksissä olleeseen digiradiokauppaan. Yleisradion radiojohtaja Seppo Härkönen uskoo, että nykyiset ULA-radiolähetykset voidaan lopettaa kymmenen vuoden kuluessa. Kaupalliset radiot pitävät Ylen aikataulua ylioptimistisena.

Radio

Uuteen tekniikkaan perustuva digi-, eli DAB-radio ,,jonka bittitekniikan on tarkoitus syrjäyttää lähivuosina suhiseva ULA-radio. Yle on lähettänyt digiradioihin ohjelmaa jo viisi vuotta, vaikka suomessa on käytössä vasta reilut sata vastaanotinta. Yleisradion radiojohtaja Seppo Härkönen luottaa kuitenkin digiradion läpimurtoon. Ylelle kahden päällekkäisen lähetystekniikan ylläpitäminen tulee kalliiksi, joten se haluaisi lopettaa ULA-lähetykset alle kymmenen vuoden siirtymäajalla.

-Jos pitää nyt sanoa niin varmasti kymmenen vuoden kuluttua, mutta tapahtuuko se kahden vai viiden vuoden kuluttua niin siihen en uskalla mennä ottamaan kantaa, mutta aivan varmasti vuoteen 2015 mennessä tämä vaihe on ohitettu, sanoo radiojohtaja Seppo Härkönen Yleisradiosta.

Kaupallisen radion puolella Härkösen aikatauluun ei uskota, vaikka joulumarkkinoille on tulossa alle kolmensadan euron digiradioita. Suomen suurimman kaupallisen radioketjun SBS Radioiden toimitusjohtajan Leena Ryynäsen mukaan SBS Radiot on kiinnostunut digiradiolähetysten aloittamisesta vasta kun 80 prosentilla radion avainkohderyhmistä on DAB-radio.

-Mä en usko että me viiteen kuuteen vuoteen nähdään digiradiota Suomessa Dabbitekniikalla. Mun mielestäni DAB on kahdeksankymmentäluvun tekniikkaa. Aika on ajanut siitä jo ohi. Digiradio tulee, mutta onko se DAB, vai onko se joku muu? kysyy toimitusjohtaja Leena Ryynänen SBS Radioista.

(MTV3-Kauppalehti)

(Talousuutiset 26.09.2003)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.