Diana-elokuvan roolituksesta repesi valtaisa someraivo – nyt puhuu täyslaidallisen niskaansa saanut näyttelijä Kristen Stewart

1:50
Prinsessa Diana kuoli traagisesti vuonna 1997 Pariisissa tapahtuneessa auto-onnettomuudessa

Näyttelijä Kristen Stewart sai sosiaalisessa mediassa valtavasti kritiikkiä, kun hänet valittiin prinsessa Dianasta kertovan Spencer-elokuvan päärooliin. Nyt hän kertoo, kuinka valmistautuu vaativaan rooliinsa.

Elokuvasivusto Deadline paljasti kesällä, että prinsessa Dianasta on tekeillä elokuva, joka kantaa nimeä Spencer. Elokuva keskittyy yhteen viikonloppuun 1990-luvun alkupuolella, jonka aikana sydänten prinsessaksikin kutsuttu Diana päätti, että hänen ja Walesin prinssi Charlesin avioliitto on ohi.

Kun Deadline julkisti, että Pablo Larraínin ohjaaman elokuvan pääroolissa nähdään Twilight-elokuvaasaagasta tuttu Kristen Stewart, pahoitti moni kuninkaallisfani mielensä ainakin Twitter-keskustelujen perusteella.

– Kristen Stewartin valinta prinsessa Dianan rooliin on ehkä naurettavin ratkaisu ikinä. Eiväthän he edes näytä samalta, Twitterissä suolattiin.

– Rakastan Kristen Stewartia, mutta en näe häntä Dianana, monet twiittaajat myös pohtivat.

Lisäksi kritiikkiä tuli siitä, että rooliin valittiin brittinäyttelijän sijaan amerikkalainen.

Nyt 30-vuotias Stewart kommentoi itse kohua herättänyttä rooliaan InStyle-lehden haastattelussa, jossa hän kertoi valmistautumisestaan kuvauksiin.

Stewart paljasti haastattelussa tekevänsä kovasti töitä muun muassa omaksuakseen prinsessa Dianan puhetavan.

– Korostus on hemmetin pelottava, koska kaikki tietävät tämän äänen ja se on niin selvästi erottuva ja erityinen. Työskentelen sen asian parissa nyt ja minulla on valmentaja sitä varten, Stewart kertoi InStylessä.

Stewart kertoi, että kuvaukset alkavat tammikuun puolella ja hänellä on runsaasti taustatyötä tehtävänä myös puhetavan opettelemisen lisäksi.

– Olen lukenut kaksi ja puoli elämäkertaa ja aion käydä kaiken mahdollisen materiaalin läpi ennen kuvausten alkamista. Kyseessä on yksi kaikkien aikojen surullisimmista tarinoista, enkä tahdo ainoastaan näytellä Dianaa vaan tuntea hänet täydellisesti, näyttelijä paljasti.

– En ole ollut näin innoissani mistään roolista pitkään aikaan.

Kesällä uutisoitiin, ettei kolmen päivän ajanjaksoon keskittyvässä elokuvassa käsitellä prinsessan traagista kuolemaa, vaan sen sijaan hänen suhdettaan aviomieheensä ja rakkautta poikiaan prinssi Williamia ja prinssi Harrya kohtaan. Tapahtumien kerrotaan sijoittuvan joulun tienoille ja perheen Norfolkin tiluksille.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja