Mainos

Design vetää matkailijoita Helsinkiin

Kaupunkimatkailu kasvaa maailmalla eniten, massaturismin alkaessa hiipua. Kaupunkina myös Helsinki on noussut turistien suosioon. Helsingissä matkailijoita ihastuttaa omaperäinen moderni arkkitehtuuri ja suomalainen design. Helsinki hakeekin vuodelle 2012 Design pääkaupunkititteliä.

Helsinkiin turisteja vetävät kaupungin puhdaslinjainen arkkitehtuuri ja Espan designkaupat. Myös suomalaisille tutut designtavarat ihastuttavat ulkomaalaisia. Usein netin kautta matkansa tilaava nykyturisti ei välttämättä halua nähdä vain vanhoja kirkkoja tai raunioita. Modernit kaupungit ja design ovat nyt muodissa.

Suomen ainoassa designhotellissa, Klaus K:ssa matkaaja tutustuu Kalevalaan.

- Esimerkiksi meidän vastaanottomme on munan muotoinen. Kalevalassahan universumi sitten ihan syntyi tästä seitsemästä munasta, designhotelli Klaus K:n myyntipäällikkö Aino Collan kertoo.

Design levittäytyy Espan kaduilta myös muualle. Joko opaskierroksella tai itsekseen voi turisti tutustua 170:een design-kohteeseen Helsingin ytimen kortteleissa, joiden joukossa on myös nuorten suunnittelijoiden pikkupuoteja.

- Helsingissä on ihan huippumäärä näitä Jugend-kohteita. Kyllä muotoilu näkyy kaikessa kaupunkimatkailussa, Collan arvioi.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.