Mainos

Der Spiegel: Cristiano Ronaldon yritys estää veronkiertouutisointi on kaatunut

3:13
Cristiano Ronaldo täydentää hattutemppunsa Mestarien liigan neljännesvälierissä Atletico Madridia vastaan.

Saksalaislehti Der Spiegel uutisoi, että Cristiano Ronaldon yritys estää oikeusteitse lehden uutisointi jalkapallotähden veronkierrosta on kaatunut. Lehden mukaan Ronaldon asiaa ajanut saksalainen asianajotoimisto Schertz Bergmann on vetänyt kanteensa pois hampurilaisesta oikeusistuimesta, koska näytti todennäköiseltä, että lehti voittaisi oikeuskäsittelyn.

Der Spiegel julkaisi uudelleen nettisivuillaan Ronaldon, saksalaispelaaja Mesut Özilin ja valmentajavelho Jose Mourinhon veronkierrosta kertovat uutisensa joulukuulta 2016.

Kaksi vuotta kestänyt kiista alkoi helmikuussa 2017 hampurilaisessa oikeusistuimessa, joka määräsi Spiegelin poistamaan nettisivuiltaan kyseiset uutisensa ja määräsi lehdelle 250 000 euron uhkasakon. Der Spiegel valitti tuomiosta.

Ronaldon juristit eivät kiistäneet uutisten todenmukaisuutta, vaan perustivat julkaisukieltovaatimuksensa sille, että uutiset perustuivat hakkeroinnilla saatuihin tietoihin. Näin ollen asianajajien ja asiakkaan välinen salassapito oli murtunut.

Der Spiegel puolestaan katsoi, että se voi julkaista tiedot, kunhan ne ovat totta eikä lehti itse ole osallistunut hakkerointiin tai yllyttänyt ketään hakkerointiin.

Ronaldo, Özil ja Mourinho ovat joutuneet maksamaan sakkoja ja jälkiveroja veronkiertonsa paljastuttua.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja