Kammovalmentajan pääsy MM-kisoihin kiellettiin – "Hän pysyy kotona"

Käsipallon venäläinen demonivalmentaja Jevgeni Trefilov ohjeisti vielä Tokion olympialaisissa Venäjän joukkuetta katsomosta käsin. Hänen pääsynsä Espanjassa järjestettäviin käsipallon MM-kisoihin kuitenkin kiellettiin nykyisen päävalmentajan Ljudmila Bodnjevan pyynnöstä.

Trefilov johti Venäjän naisten maajoukkuetta lähes 20 vuoden ajan vuoteen 2019 asti. Hänet tunnettiin kovista metodeistaan, jotka kuitenkin tuottivat Trefilovin aikana neljä MM-kultaa ja yhden olympiakullan.

Päävalmentajan tehtävät päättyivät sydänongelmiin, mutta hän sai roolin varapuheenjohtajana Venäjän lajiliitossa sekä konsultin viran naisten maajoukkueessa. Tokion olympialaisissa Trefilov oli konsultoimassa joukkuetta katsomosta käsin ja hänen äänensä kaikui voimakkaimpana hallissa. 

Käynnissä oleviin MM-kisoihin Trefilov sai tiukat käskyt lajiliiton johdolta, että hänen tulee pysyä kotona. Uusi päävalmentaja Bodnjeva oli erityisesti pyytänyt tätä.

– Maajoukkueella on nyt uusi päävalmentaja. Hän kunnioittaa Trefilovia paljon, mutta on pyytänyt saada olla itsenäinen työssään, Venäjän käsipalloliiton puheenjohtaja Sergei Sjisjkarev sanoi TASS:ille.

– Trefilov osallistuu maajoukkueen työhön ja seuraa turnausta. Olemme yhteydessä häneen ja keskustelemme joka päivä otteluista. Hän pysyy kuitenkin kotona. Olen todella tyytyväinen joukkueen taustojen työskentelyyn. Heillä on loistava ilmapiiri, Sjisjkarev jatkoi. 

Bodnjeva on entinen maajoukkuepelaaja, joka voitti MM-kultaa Trefilovin alaisuudessa vuosia 2001 ja 2005. Hän oli pitkään poissa maajoukkueesta Trefilovin kanssa tapahtuneen konfliktin vuoksi, mutta palasi vielä vuoden 2012 olympialaisiin ennen uran päättämistä. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja