Demarit suivaantuivat Vapaavuoren Marin-kritiikistä: "Helsingin pormestari taitaa kokea piston sydämessään"

3:45
Jan Vapaavuori latoi suorat sanat Marinin koronapuheista MTV Uutisille.

Useat SDP:n vaikuttajat iskivät välittömästi takaisin Helsingin pormestari Jan Vapaavuoren kritisoitua hallituksen päätöksiä koronarajoitusten tiukentamisesta.

Vapaavuori oli luonnehtinut lasten ja nuorten harrastusten kieltämistä näiden syyllistämiseksi. Hän peräänkuulutti, että hallituksen pitää pystyä todistamaan, että esimerkiksi lasten ja nuorten harrastusten uudelleenkäynnistämisellä olisi ollut merkittävää vaikutusta tartuntatautilukuihin.

Esimerkiksi SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman piti kommenttia politikointina.

– Väite, että pääministeri olisi syyllistänyt lapsia ja nuoria on suoraan sanoen sellaista poliittista spinausta, jota tämä aika vähiten kaipaa, hän totesi Twitterissä.

SDP:n varapuheenjohtaja Matias Mäkynen myös ihmetteli kommenttia.

– Helsingin pormestari taitaa kokea piston sydämessään ja yrittää kohdistaa huomiota muualle, kun kaikki ihmettelevät pääkaupunkiseudun vaikeaa tautitilannetta, Mäkynen iski tviitissään. 

Myös kansanedustaja puolueen Eveliina Heinäluoma otti aiheeseen kantaa.

– Vapaavuoren syytös on täysin kohtuuton. Ei pääministeri Marin tai kukaan muukaan ole syyllistänyt lapsia ja nuoria. Nyt pormestarin kannattaisi vähentää kierroksia. Luulen aika monen kokevan tällaisen retoriikan tässä vakavassa tilanteessa täysin turhaksi, hän kirjoittaa tiedotteessaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja