Jan Vapaavuori Sanna Marinin korona-analyysistä: Pääministeri on väärässä

5:40
Onko hallitus epäonnistunut koronaviestinnässään? Näin vastaa pääministeri Marin

Pääministeri Sanna Marin (sd.) on Helsingin pormestari Jan Vapaavuoren (kok.) mielestä väärässä siinä, miksi koronatilanne on heikentynyt viime viikkojen aikana.

Pormestari Vapaavuori on jakanut Twitterissä Ilta-Sanomien jutun ja kirjoittanut saatteeksi "Pääministeri Sanna Marin on tässä asiassa väärässä".

IS:n jutussa käydään läpi sitä, miksi koronatilanne on mennyt viime aikoina huonompaan suuntaan.

Jutussa kerrotaan, kuinka asiaa kysyttiin pääministeri Marinilta eilen tiedotustilaisuudessa, ja Marin nosti kahdesti esille rajoitustoimien ennenaikaisen purkamisen.

– Osittain näitä rajoitustoimia on ennalta purettu, ja myös sen vuoksi tämä muuntovirus on päässyt leviämään, Marin sanoi.

Pormestari Vapaavuori ei täsmennä

Käytännössä Marin viittasi lausunnossaan esimerkiksi pääkaupungin tammikuiseen päätökseen avata lasten ja nuorten harrastustoimintaa.

Marin kuitenkin luetteli tiedotustilaisuudessa myös muita syitä kohonneille tautiluvuille ja sanoi, ettei tilanteen huononemiselle ole yksittäistä syytä.

Pormestari Vapaavuori ei tviitissään täsmennä, miltä osin Marin on IS:n jutussa hänen mielestään väärässä.

Vapaavuori on koronakriisin aikana ollut useaan otteeseen tukkanuottasilla hallituksen kanssa koronalinjauksiin liittyen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja