Särkänniemen hallituksen jäsen delfiinikohusta: "Älytöntä kohkaamista neljästä eläimestä"

Särkänniemi siirsi delfiininsä pois Suomesta viime lauantaina. Yhtiön edustajat ovat olleet vaitonaisia asiasta. Nyt Särkänniemen huvipuiston hallituksen jäsen on kommentoinut delfiinikohua Facebookissa.

Viime lauantai-iltana Särkänniemen edustalla alkoi yhtäkkiä tapahtua. Paikalle oli ajettu rekkoja ja pressuja levitetty näköesteeksi. Kävi ilmi, että Särkänniemen delfiineitä oltiin nyt siirtämässä pois Suomesta.

Särkänniemeä kritisoitiin sosiaalisessa mediassa huvipuiston niukasta tiedotuslinjasta, joka antoi kuvan siitä, että tarkoitus oli salailla jotain.

Särkänniemen hallituksen jäsen Tarja Jokinen kommentoi aihetta lyhyesti omalla sivullaan Facebookissa, kun häneltä asiaa tiedusteltiin. Hän ei ymmärtänyt delfiineistä noussutta kohua ja kritisoi eläinaktivisteja.

– Sen verran tässä sanon että sitä saa mitä tilaa. Eikä aktivisteille mikään olisi kelvannut kuitenkaan. Siirto haluttiin pitää salassa. Tarkoitus oli rauhoittaa eläimiä ja melkein onnistuimmekin. Vältimme suuremman hälyn. Älytöntä kohkaamista neljästä eläimestä, joita on maailmassa miljoonia. Vaikka ihania ovatkin..., kirjoitti Jokinen.

Viestintälinjaa myöhemmin pahoiteltu

Särkänniemen edustajat olivat keskittäneet viestinnän yhtiön toimitusjohtajalle Miikka Seppälälle, joka oli lauantaina tavoittamattomissa. Oli myös suurta epäselvyyttä siitä, miksi asiasta ei voitu kertoa mitään. Särkänniemi julkaisi aiheesta tiedotteen sunnuntaina.

0:43

Särkänniemen hallituksen puheenjohtaja Sofia Vikman on sanonut, että delfinaarion delfiinien siirron tiedottamisessa epäonnistuttiin pahasti.

Huvipuisto on yrittänyt hälventää siirron aiheuttamaa epätietoisuutta myös julkaisemalla kattavan kysymys-vastaus-artikkelin, jonka voit lukea täältä.

MTV Uutiset ei tavoittanut maanantaina Tarja Jokista haastatteluun.

2:48

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja