Deittigurun kymmenen vinkkiä onnistuneille treffeille

Onnistuneilla treffeillä kannattaa olla oma itsensä ja unohtaa ainakin liika alkoholi sekä entisistä suhteista valittaminen.

Treffeille meneminen aiheuttaa hermostumista ihmisessä jos toisessa. Tärkeintä on tietysti toimia niin, että molemmilla osallistujilla on treffeillä mukavaa, eikä ehdotonta kaavaa onnistuneille treffeille ole tietenkään olemassa. On kuitenkin joitain yleismaailmallisia vinkkejä, joilla voit mitä todennäköisimmin parantaa treffiesi onnistumista. Englantilaisella catchmecupid.co-uk-deittisivustolla työskentelevä Siobhan Copland listasi kymmenen asiaa, joiden avulla treffien onnistumisprosentti nousee.

Pukeudu viehättävästi, mutta mukavasti

Treffeille kannattaa pukeutua tyylikkäästi mutta käytännöllisesti. Tärkeintä on, että vaatteissa tuntuu mukavalta. Saatat vaikuttaa epävarmalta, jollet viihdy vaatteissasi. Myös tilannetaju kannattaa pitää mielessä. Puistokävelylle ei kannata laittaa stilettoja jalkaan.

Ole oma itsesi

Kannattaa olla rehellinen omasta itsestä alusta lähtien. Joskus treffeillä saattaa tulla olo, että itsestä olisi mukava antaa siloteltu kuva. Jos kuitenkin toivot parisuhdetta, niin on parempi olla oma itse heti alusta alkaen.

Älä juo liikaa

Coplandin mielestä treffeillä voi juoda maksimissaan kaksi drinkkiä. Liika alkoholi voi paitsi huonontaa käytöstä, niin saada myös sinun arviointikykysi huononemaan. Useat alkoholilasilliset kannattaa unohtaa, jollet ole suunnitellut hyppääväsi deittikaverisi sänkyyn ensimmäisenä yönä.

Älä puhu eksästäsi

Treffeillä saatetaan kysyä, miksi olet sinkku. Vastaa lyhyesti ja mukavasti, mutta älä ala selittää pitkää tarinaa entisestä poika- tai tyttöystävästäsi. Jos sinulta kysytään miksi erositte, niin vastaa myös tähän kysymykseen lyhyesti ja mukavasti. Älä missään tapauksessa anna merkkejä, että sinulla olisi katkeria tuntemuksia entistä kumppaniasi kohtaan, sillä tämä viestittää toiselle, ettet ole vielä täysin valmis jatkamaan eteenpäin.

Muista, mitä olet etsimässä

Kysy oikeita kysymyksiä, mutta älä saa tätä tuntumaan siltä, että kyseessä olisi haastattelu. Deiteillä on tietysti tarkoitus tutustua toiseen, mutta ennen kaikkea kyse on siitä, että molemmat viihtyvät toistensa seurassa. Esittämiesi kysymysten pitäisi näyttää, että olet kiinnostunut treffikumppanistasi, mutta ei ole hyvä kuulostaa pelkältä faktojen tivaajalta. Tällainen käytös saattaa luoda epämukavan ilmapiirin.

Älä teeskentele pitäväsi jostain, mistä et pidä

Älä näyttele, että sinulla on todella paljon yhteistä treffikumppanisi kanssa, jos näin ei ole. On täysin ok, että sinussa ja treffikumppanissasi on eroja. Yhteisten arvojen ja kiinnostuksenkohteiden jakaminen on mahtavaa, mutta se ei tarkoita, että sinusta tykättäisiin yhtään sen vähemmän, vaikka et olisikaan innostunut kitaransoitosta. Erot saattavat saada sinut näyttämään jopa mielenkiintoiselta.

Älä näpelöi treffeillä puhelinta

Puhelimen kyttääminen ja näplääminen eivät kuulu treffeille. Keskittymiskykysi pitäisi olla täysin treffikumppanissasi. Puheluihin voi soittaa takaisin, ja tekstiviestit voivat odottaa. Se, mitä kaverisi tekevät Facebookissa, ei ole treffien hetkellä tärkeää.

Ole positiivinen

Kukaan ei halua olla parisuhteessa valittajan kanssa. Jos sinulla on ollut huono viikko, niin on ok mainita siitä, mutta päätä keskustelu silti aina positiiviseen sävyyn. Jos deittisi puolestaan valittaa kovin paljon, yritä olla tukeva mutta nähdä samalla asian hyvät puolet.

Älä puhu liikaa itsestäsi

Totta kai on mahtavaa, jos deittikumppanisi on erityisen kiinnostunut sinusta ja haluaa tutustua sinuun paremmin. Älä kuitenkaan keskity puhumaan vain itsestäsi, vaan yritä saada keskustelu pysymään soljuvana kysymällä kysymyksiä myös deitiltäsi. Keskustelun pitäisi aina olla molemminpuolista. Treffikumppanisi todennäköisesti kyllästyy kuuntelemaan pelkkää monologia. Pelkkä itsestä puhuminen viittaa siihen, että olet liian itsekeskeinen, mikä voi olla todellinen turn-off.

Älä epäröi sanoa, mitä haluat

Usein ihmiset eivät uskalla lyödä korttejaan pöytään sen takia, että pelkäävät pelottavansa toisen pois. Mutta jos tiedät, mitä haluat, ole rehellinen ja avoin. Jos ette hae samoja asioita, on parempi olla tuhlaamatta molempien aikaa.

Emmi Maaranen

Lähteenä käytetty: Femalefirst

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja