Deadline tänään: Missä ovat suomalaisten miljoonat?

Lunastettavia markkoja on edelleen liikkeessä yhteensä noin 1,66 miljardin markan arvosta. Tästä summasta seteleitä on liikkeessä noin 740 miljoonan, kolikoita noin 590 miljoonan ja juhlarahoja noin 330 miljoonan markan arvosta. Huomenna 29.9.2012 on viimeinen päivä, jolloin Suomen Pankki vaihtaa markat euroiksi.

Markkaseteleitä ja kolikoita voi vaihtaa euroiksi 29.2.2012 asti. Suomen Pankki suosittelee kääntymistä ensisijaisesti oman pankin puoleen. Pankit ottavat harkintansa mukaan markkoja vastaan omilta asiakkailtaan.

Markkoja voi myös lähettää omalla kustannuksellaan postitse Suomen Pankkiin vaihdettavaksi postin ohjeiden mukaisesti postivakuutettuna. Mukaan on liitettävä lähettäjän nimi, yhteystiedot ja tilinumero. Viimeinen lähetyspäivä on 29.2.2012.

Täällä vaihtaminen onnistuu vielä

Suomen Pankilla on yksi asiakaspalvelupiste, jonne voi tuoda markkoja euroiksi vaihtamista varten. Asiakaspalvelupiste sijaitsee Helsingissä osoitteessa Rauhankatu 19, ja se on avoinna arkisin klo 10–15. Suomen Pankin aluekonttoreissa ei ole asiakaspalvelupisteitä.

Myös valuutanvaihtoon erikoistuneelta Forexilta voi tiedustella markkojen vaihtamisesta.

Suomen Pankin lunastusvelvollisuus koskee kaikkia markkaseteleitä, jotka on laskettu liikkeeseen vuonna 1945 tai sen jälkeen, sekä viimeistä kolikkosarjaa, joka oli käytössä ennen euron käyttöönottoa. Lunastusvelvollisuus koskee myös vuonna 1989 ja sen jälkeen liikkeeseen laskettuja juhlarahakolikoita.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja