Mainos

Daytonin joukkoampujan ystävä osti ja säilytti iskussa käytettyjä asetarvikkeita – ei ollut kuitenkaan osallistunut veriteon suunnitteluun

2:07
Donald Trump joutui arvosteluryöpyn kohteeksi, kun Yhdysvalloissa tapahtui lyhyessä ajassa useita joukkosurmia. Asiaa käsitteli MTV Uutiset Live.

Aiemmin elokuussa Daytonin kaupungissa Yhdysvalloissa tapahtuneesta joukkoampumisesta epäillyn miehen kaveri oli vastuussa osasta ampujan asetarvikkeiden ostamisesta ja säilytyksestä. Asiasta kertovat lukuisat mediat, kuten ABC News, CBS News ja Independent.

Oikeuden asiakirjoista käy ilmi, että epäillyn ampujan 24-vuotias ystävä oli vain tunteja iskun jälkeen tunnustanut tutkijoille, että hän oli ostanut ja säilyttänyt iskussa käytettyjä tarvikkeita.

Ystävä oli säilyttänyt kotonaan luotiliiviä, sadan ammuksen lipasta sekä muita asetarvikkeita, jotta ampujan vanhemmat eivät olisi löytäneet niitä. Mies ei kuitenkaan ollut tietoinen siitä, mitä hänen ystävänsä oli aikeissa niillä tehdä.

Valehteli saadakseen aseita

Viranomaisten mukaan ystävän kotoa oli kotietsinnän yhteydessä löytynyt lisäksi muun muassa käsiaseita, bongeja, huumesieniä sekä kannabista. Mies tunnusti pössytelleensä marihuanaa viimeisen kymmenen vuoden ajan päivittäin ja käyttäneensä myös kovia huumeita epäillyn ampujan kanssa joitakin vuosia sitten.

Mies oli aseita hankkiessaan kertonut virallisissa lomakkeissa itsestään vääriä tietoja tiedostaen, että aseita ei myönnettäisi laittomien huumeiden käyttäjille.

Tutkijat eivät löytäneet viitteitä siitä, että epäillyn ystävä olisi kuitenkaan osallistunut iskun suunnitteluun.

Epäilty ampuja surmasi yhdeksän ihmistä mukaan lukien oman siskonsa. Poliisit ampuivat miehen maahan vain puoli minuuttia ammuskelun alkamisen jälkeen. Viranomaisten mukaan satoja ihmisiä lisää olisi voinut menettää henkensä, jos ampujaa ei oltaisi pysäytetty niin ripeästi.

Epäillyn ystävää saattaa odottaa jopa 15 vuoden vankilatuomio liittovaltion asiakirjoissa valehtelemisesta sekä siitä, että hän piti hallussaan pistoolia huumeidenkäyttäjänä.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja