David ja Juuso loivat Helsingin rantaan valtavan vauvan, jonka upeus avautuu vasta linnun näkökulmasta – katso video!

Lauttasaaren lähistölle ilmestyi valtava vauvamaalaus 0:40
Katso video Born of Nature II -taideteoksesta yläpuolelta.

Helsingin Lauttasaaren länsipuolelle sijaitsevalle Käärmeluodolle on tehty näyttävä 20-metrinen taideteos.

Taideteoksessa esiintyy vastasyntynyt vauva, joka lepää ihmisten syleilyssä. Se on maalattu kallion pintaan ja lopputuloksen näkee kunnolla vain yläilmoista katsottuna.

Erikoisen taideprojektin takana ovat Espoossa asuva David Popa sekä helsinkiläinen Juuso Hämäläinen, jotka ovat toteuttaneet taideprojekteja yhdessä ennenkin

Hämäläinen kertoo MTV Uutisille, että idea vauvamaalauksesta sai alkunsa tammikuussa, kun parivaljakko pohti yhdessä elämän merkitystä.

– Olimme keskustelleet Davidin kanssa paljon elämästä ja sen mysteerisyydestä, syntymästä, kuolemasta, sekä ihmisen yhteydestä luontoon. Päätimme tehdä uuden projektin, johon meillä ei vielä ollut tarkempaa ideaa, kuin että tehdä jotain isommalla kaavalla, Hämäläinen kertoo.

Maalaus valmistui huhtikuussa, pyyhkiytynyt jo luultavasti pois

Popa käytti maalaamisessa luonnonmukaisia väriaineita, jotka eivät vahingoita luontoa millään tavalla. Maalaus valmistui huhtikuussa, jonka jälkeen sade on mitä ilmeisimmin haihduttanut sen miltei kokonaan pois. Hämäläisen mukaan tämä on osa teoksen ideaa.

– Teos saattaa olla vielä himmeästi nähtävissä. Mutta tämä on osa teemaa, joka käsittelee elämän ohimenevyyttä, Hämäläinen pohtii.

Katso video taideteoksesta yläpuolelta.

Lue myös:

    Uusimmat