Sata teosta sadassa päivässä – taiteilija valmistaa maalauksia hurjalla tahdilla: "Voin antaa ajatusteni harhailla"

Taiteilijan hurja haaste: sata teosta sadassa päivässä 1:36
Videolla Christina maalaa muun muassa 45:nnen teoksen.

Alaskassa asuva taiteilija päätti haastaa itseään luomalla sata taideteosta sadassa päivässä. Tempauksella hän kerää rahaa paikalliselle villieläinsairaalalle.

Christina Wilson on jo pitkään halunnut kehittää taitojaan maalauksen parissa. Haaste maalata sadassa päivässä sata maalausta sopikin hänelle enemmän kuin paremmin.

– Halusin haastaa itseäni ja samalla oppia uusia asioita.

Videohaastatteluhetkellä on menossa päivä 45, eli yli puolet matkasta on vielä jäljellä. Tähän mennessä maalauksia on valmistunut muun muassa perinteisestä Alaskan vuorimaisemasta, ketusta kukkakedolla ja syreenipuskista.

Rahat hyväntekeväisyyteen

Maalauksista saatavat rahat annetaan eteenpäin hyväntekeväisyyteen

– Olen yhdistänyt voimani toisen taiteilijan Amanda Rosse Warrenin kanssa. Aiomme kerätä 25 000 dollaria Alaskan Sealife Centerille. He tekevät työtä merenelävien tutkimuksen parissa ja kuntouttavat eläimiä, Christina kertoo.

Maalausten teon kesto riippuu aiheesta.

– Jos teen vain klassisen Alaskan vuorisilhuetin, voin antaa ajatusteni harhailla, ja se valmistuu vain hetkessä, Christina sanoo.

Maalaustahti ei ole vähentänyt Christinan intohimoa taiteeseen, vaan päinvastoin. Ensi kuussa Christina aikoo siirtää ateljeensa villieläinsairaalaan ja maalata viimeiset teokset sieltä käsin.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lähde: CNN

Lue myös:

    Uusimmat