Mainos

David Bowie arvostetuin muusikkopiireissä

David Bowie on kruunattu poptähtien suosikkimuusikoksi. Bowie nujersi brittilehti New Musical Expressin äänestyksessä muiden muassa Beatlesit ja Radioheadin.

Lehti kysyi sadoilta rock- ja poptähdiltä, ketkä muusikot ovat antaneet heille eniten vaikutteita. Vastauksia kerättiin peräti vuoden ajan. Tuloksissa ykköseksi rankattiin 52-vuotias David Bowie, joka nousi supertähdeksi 1970-luvun alussa. Kärkikolmikon valtasivat brittiartistit, sillä äänestyksessä toiseksi sijoittui Radiohead ja kolmanneksi The Beatles.

Bowien uran alkuaikojen suurimpia hittejä ovat olivat muiden muassa Starman, Is There Life On Mars? ja Space Oddity. Glamrockista kokeellisemmille alueille edennyt Bowie on sittemmin menestynyt esimerkiksi sävelmillään Heroes ja Ashes To Ashes.

Nelossijasta ylöspäin kymmenen kärjessä -listalle pääsivät Public Enemy, Miles Davis, Kraftwerk, Sex Pistols, Eminem, Nick Drake ja The Smiths. Listan muusikoista etenkin Nick Drake on varsin tuntematon Suomessa. Äänestyksessä suosikkinsa nimesivät muiden muassa jenkkilaulaja Marilyn Manson sekä brittiyhtyeet Placebo ja Suede.
(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.