David Attenboroughilta vahva suositus – tästä syystä pihalle tulisi jättää lusikallinen sokeria

0:41

Mehiläiset voivat tuntua vain piknikhäiriköiltä, vaikka tosiasiassa eväskorin sisältö olisi kovin karu ilman kyseistä pistiäistä. Siksi katoavia pistiäisiä tulee elvyttää.

Mehiläiset nimittäin näyttelevät tärkeää roolia maailman ruokaturvan kannalta. Mehiläislajien on arvioitu pölyttävän 75–85 prosenttia maailman kasveista. Tämä tarkoittaa, että ne vastaavat likipitäen jokaisen ihmisen ravitsemisesta.

Ihmiskunta ei selviäisi ilman mehiläisiä.

Siksi luontodokumenteista tunnetun luonnontieteiden popularisoija Sir David Attenboroughin Facebook-päivitys on synkkää luettavaa.

– Viimeisen viiden vuoden aikana mehiläispopulaatio on kutistunut kolmanneksella. Jos mehiläiset kuolevat sukupuuttoon, ihmisillä on neljä vuotta elinaikaa, Attenborough kirjoittaa.

Mehiläisen elvytys on helppoa


Jos päivitys ei näy, voit avata sen tästä.

Attenborough muistuttaa, että syytä epätoivoon ei ole – jokainen kun voi omalla toiminnallaan elvyttää mehiläiskantaa.

Attenborough kirjoittaa, että tähän aikaan vuodesta mehiläiset voivat näyttää kuolevilta tai kuolleilta, vaikka ne ovat vain väsyneitä. Niin väsyneitä, etteivät ne jaksa palata mehiläispesälleen. Se taasen tarkoittaa monesti kuolemaa.

Ihminen voi auttaa väsynyttä ruokaturvan takaajaa ruokkimalla sitä sokeri-vesiseoksella.

– Sekoita vain kaksi ruokalusikallista valkoista kidesokeria yhteen ruokalusikalliseen vettä. Aseta seos lusikassa mehiläisen tavoitettaville, Attenborough kirjoittaa.


Jos kuva ei näy, voit avata sen tästä.

Lähde: Facebook, Newsner, Hunaja.net

***

10:10

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja