Daruden 15 vuotta vanha Sandstorm nousi yllättäen nettihitiksi

Ville Virtasen eli Daruden julkaisema Sandstorm oli suuri hitti 90-luvulla. Nyt biisi on noussut jälleen esiin ja villitsee netti-ilmiönä Ruotsissa.

Daruden menevä Sandstorm-hitti ei suinkaan ole jäänyt 90-luvulta unholaan. Torstain Aftonbladet-lehti uutisoi, että kappaleesta on tullut nyt varsinainen nettihitti. Darude nimittäin villitsee tietokone- ja konsolipelaajen videoiden Twitch-suoratoistopalvelussa.

Kukaan ei varsinaisesti osaa sanoa, miten Sandstorm nousi jälleen suureksi hitiksi palvelussa. Se tiedetään, että League of Legends -pelin pelaaja oli käyttänyt kappaletta matsinsa taustalla.  Pian muut pelaajat tiedustelivatkin innoissaan, että mistä kappaleesta on oikein kyse.

Darude eli Ville Virtanen itse on mielissään biisin uudesta noususta:

– Aivan hullua, että biisi elää nyt omaa elämäänsä. Kyseinen biisi on kuitenkin merkinnyt minulle paljon, sehän oli urani alku.  Monet kysyvät, että olenko jo kyllästynyt kappaleeseen? En minä ole. Sitä paitsi aina kun soitan sen, jengi villiintyy, hän kertoo lehdelle.

Tietoisuus kappaleesta on levinnyt Ruotsissa nyt laajasti. Esimerkiksi pelikilpailujen DreamHack-lähiverkkotapahtumassa kappale oli puhuttanut paljon ja keskusteluissa oli jatkuvasti tullut ilmi Sandstormin tarttuva biitti.

Ruotsissa nuoret ovatkin ottaneet omakseen biisiin melodiaan viittaavan ”DUDUDUDUDU” -kirjoituksen. Ilmiöllä on myös huono puolejsa.

– Kun kirjoitan jotain Facebook-sivulleni niin puolet kirjoitukseeni tulevista kommenteista ovat pelkästään ”DUDUDUDUDU”. Eihän siinä ole mitään sisältöä kirjoitukseen.

Virtanen on kuitenkin innoissaan biisin uudesta noususta.

– Aivan fantastista, että yhteisö on antanut uuden elämän 15 vuotta vanhalle biisille.

Vuonna 1999 julkaistu Sandstorm teki Daruden tunnetuksi ympäri maailman. Kappale oli ensimmäinen single Daruden samana vuonna julkaistulta Before the Storm -esikoisalbumilta. Sandstorm on myynyt kultaa muun muassa Ruotsissa ja Yhdysvalloissa.

Lähde: Aftonbladet

Lue myös:

    Uusimmat