Voisiko Daruden Sandstormista tulla Suomen kansallislaulu? Artistilta tyrmäys: "Täysin absurdi ajatus"

1:30
Katso video: Tätä kaikkea suomalaiset ovat toivoneet kansalaisadressilla!

Se, että Sandstormista tulisi Suomen uusi kansallislaulu on Daruden mukaan täysin absurdi ajatus.

Listasimme aiemmassa nettijutussamme yhdeksän erikoista asiaa, mitä suomalaiset ovat toivoneet kansalaisadressin muodossa.

Yksi erikoisista toivomuksista liittyy kotimaiseen elektronisen musiikin artisti Darudeen eli Ville Virtaseen ja hänen kappaleensa Sandstormiin. 

Kansalaisaloitteessa nimittäin ehdotetaan, että Sandstormista tehtäisiin Suomen uusi kansallislaulu.

Aloitteella vajaat 500 allekirjoitusta

"Modernit tuulet puhaltavat Suomen yli, joten tarvitsemme sopivamman kansallislaulun kuvailemaan tätä modernia teknologiakansaa. Vuosien saatossa, on tämä rakas kotimaamme tullut tunnetuksi teknologiastaan, sekä konemusiikistaan. 

Vanha maamme-laulu, ei kuvaa tätä tilannetta, joka on suomeen viimeisten vuosikymmenten aika syntynyt. On aika ottaa uusi askel tulevaisuuteen ja olla jälleen edelläkävijäkansa."

Tällaisilla saatesanoilla kansalaisaloitteen perustaja Topi Siirtola perusteli joulukuussa 2016 aloitettu kansalaisaloitetta, joka poiki kannatusilmoituksia lopulta yhteensä 461 kappaletta.

– Olisihan se mahtavaa, jos se olisi kansallislaulu, Siirtola kommentoi adressia MTV Uutisille.

"Kaikenlainen huomio lämmittää"

MTV Uutisten tavoittama Ville Virtanen on tietoinen netissä levinneestä kansalaisaloitteesta. Aloite herättää artistissa luonnollisesti lämpimiä fiiliksiä.

– Toki kaikenlainen huomio minua ja biisiä kohtaan artistina lämmittää, oli se sitten tosissaan tai läpällä heitetty. Pääasia että kiekko menee maaliin ja nimi tulee lehteen oikein, Virtanen nauraa.

Virtasen on kuitenkin vaikea nähdä, että hänen kappalettaan käytettäisiin tällaisissa kontekstissa koskaan.

– Täysin absurdi ajatus että tuon kaltainen biisi ensinnäkin tulisi sellaiseen käyttöön, sen perinteisen ja aidon ja oikean tilalle. Ja että semmoinen ehdotus millään tavalla missään menisi läpi muutenkaan, hän kertoo.

Daruden megahitti Sandstormin julkaisusta tulee täyteen marraskuussa tasan 20 vuotta. Hitti siivitti artistin aikoinaan todellisen maailmanmaineeseen ja suosio on jatkunut suurena aina tähän päivään asti.

Darude edusti Sebastien Rejmanin kanssa Suomea Israelin Tel Avivissa järjestetyissä Euroviisuissa keväällä 2019.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja