Daniel Ricciardon erikoiskypärässä upea kunnianosoitus aussilegendalle – tulokaskuski kierrättää Juan Pablo Montoyan väritystä

Renault-kuski Daniel Ricciardo on ottanut tuhannen F1-kisan kunniaksi käyttöönsä hopeisen kypärän, jonka väritys on otettu suoraan australialaisen kolminkertaisen maailmanmestarin Jack Brabhamin kypärästä.

Yksinkertaisen tyylikkään kypärän rosoisuutta on lisätty tekemällä pääliosa jo valmiiksi täyteen kiveniskemältä näyttäviä jälkiä. Lisäksi sponsorin tunnus visiirin yläpuolella on kuin ilmastointiteipillä paikoilleen liimattu.

Sir Jack Brabham voitti vuosina 1959 ja 1960 kaksi F1-mestaruutta brittitiimi Cooperin ratissa ja sinetöi paikkansa legendojen joukossa kyydittämällä omaa nimeään kantaneen tallinsa mestariksi vielä vuonna 1966.

Myös Ricciardon tallikaverilla Nico Hülkenbergillä on Kiinassa käytössään uusittu kypärä, jossa komeilee muun muassa Renault'n vanha logo.

Williamsin tulokaskuljettaja George Russell sen sijaan yllättää kypärällään, jossa on puoliksi Juan Pablo Montoyan kypärästä tuttu väritys.

Russell kertoo sosiaalisessa mediassa taustatarinan retroilulleen.

– Ihka ensimmäinen kartingkypäräni oli tarkka kopio vanhemman veljeni kypärästä. Vasta kahdeksan vuotta myöhemmin minulle selvisi, että design oli saanut inspiraationsa Williams-legenda Juan Pablo Montoyan kypärästä! Russell kirjoittaa.

Lue myös:

    Uusimmat