Kansan ja kuningasparin hyljeksimästä kuntosaliohjaajasta kuoriutui koko kansan rakastama prinssi – Daniel 50 vuotta!

Ruotsin kuningasparin Victorian ja prinssi Danielin häistä tulee kymmenen vuotta – tältä heidän hääkulkueensa näytti 3:49
Ruotsin kruununprinsessa Victoria ja prinssi Daniel avioituivat vuonna 2010

Prinssi Daniel täyttää pyöreät 50 vuotta perjantaina 15. syyskuuta.

Ruotsissa riittää tällä viikolla syytä juhlaan! Kuningas Kaarle Kustaan  valtaannoususta tulee kuluneeksi 15. syyskuuta 50 vuotta. Samana päivänä kruununprinsessa Victorian puoliso prinssi Daniel täyttää myös pyöreät 50 vuotta. 

Kruununprinsessa ja hänen tuleva prinssinsä kohtasivat ensimmäisen kerran Daniel Westlingin pyörittämällä kuntosalilla ja alkoivat kaikessa hiljaisuudessa tapailla toisiaan.

Suhde tuli julki jo vuonna 2002, kun paparazzit ikuistivat parin heidän ystävänsä häissä.

– Mitä enemmän opin häntä tuntemaan, sitä vastustamattomammaksi hän tuli. Yksinkertaisesti rakastuin, ja sain osakseni myös vastarakkautta, Daniel on kertonut vuonna 2010 ilmestyneessä kirjassa.

Ruotsalaislehdistön mukaan kuningasparia epäilytti aluksi, olisiko tavallinen Daniel sopiva puoliso Ruotsin tulevalle kuningattarelle. 

Lehdistössä Danielia pidettiin alkuun sosiaalisesti lahjattomana ja sivistymättömänä. 

Ikivanhaa perinnettä, jonka mukaan kuninkaan ja hallituksen on annettava siunauksensa avioliitolle, alettiin kritisoida. Asia nousi otsikoihin, kun Daniel ei saanut osallistua Victorian 31-vuotissyntymäpäiville. Pariskunta joutui asumaan pitkään myös eri osoitteissa. 

Lopulta vuonna 2009 kuningas antoi parille siunauksensa ja onnellinen kruununprinsessa julkisti vihdoin kihlautuneensa rakkaansa kanssa

Pariskunta avioitui vuonna 2010. Häiden valmisteluja varjosti lisäksi Danielin munuaissairaus.

Daniel on ottanut paikkansa kruununprinsessan puolisona tyylikkäästi. Prinssi on saanut kiitosta maanläheisestä olemuksestaan, eikä hänen kaapeistaan ole vuosien mittaan paljastunut luurankoja, jotka olisivat aiheuttaneet skandaaleita hovissa.

Vauvauutisia alettiin odottaa välittömästi häiden jälkeen, ja odotettu raskausuutinen julkistettiinkin kesällä 2011. Parin onni täydentyi helmikuussa 2012, kun esikoistytär prinsessa Estelle syntyi. 

Estelle sai neljä vuotta myöhemmin myös pikkuveljen, kun perheen kuopus prinssi Oscar syntyi maaliskuun alussa vuonna 2016. 

Lähteet: MTV Uutisten arkisto, Expressen

Lue myös:

    Uusimmat