Dallasin suomalaispuolustajat tehokkaina – Roope Hintz kovaonninen Floridan löylytyksessä

Tulosruutu: Esa Lindell ja Miro Heiskanen iskivät maalit Florida Panthersia vastaan

Jääkiekon NHL:ssä Dallas Stars rusikoi kotikaukalossaan vierasjoukkue Florida Panthersin luvuin 5–1.

Dallas avasi maalihanat ottelun ensimmäisessä erässä, ja toisessa erässä puolustaja Esa Lindellin maali vei joukkueen jo 3–1-johtoon. Lindell valittiin myös ottelun tähdistöön.

Dallasin maalikimara jatkui vielä kolmannessa erässä, jonka 16. minuutilla Miro Heiskanen laukoi kentän toiselta laidalta viimeisen niitin tyhjään maaliin ja sinetöi joukkueen voiton.

Floridan kapteeni Aleksander Barkov sanoi joukkueella olleen yritystä.

– Ensimmäisessä ja toisessa erässä pelasimme mielestäni tarpeeksi hyvin voidaksemme vielä päästä johtoon toisen erän jälkeen. He vain saivat maaleja ja heillä oli itseluottamusta, Barkov kommentoi vastapuolen pelaamista NHL:n sivuilla.

Hyökkääjä Roope Hintz sai ottelun ensimmäisessä erässä ylävartalovamman eikä palannut enää kentälle.

Dallas on nyt 41 pelatun ottelun jälkeen läntisen konferenssin sarjataulukon toisena kahden pisteen päässä Vegas Golden Knightsista, joka on pelannut yhden pelin enemmän.

Samaan aikaan Kanadassa Winnipeg Jets otti Vancouver Canucksista 7–4-kotivoiton. Winnipegin Kyle Connor taikoi pelissä hattutempun kolmella maalillaan.

Patrik Laineen Columbus Blue Jackets hävisi vieraissa Washington Capitalsille 1–0. Laine laukoi maalia kohti 9 kertaa, mutta ei onnistunut saamaan kiekkoa verkkoon. Peliaikaa hänelle kertyi reilut 19 minuuttia.

Arizona Coyotesille viides perättäinen häviö – nyt voiton vei Pittsburgh

Arizona Coyotesin tappioputki jatkui viidennellä ottelulla, kun oman tappioputkensa katkolle saanut Pittsburgh Penguins saapui kojoottien vieraaksi ja nappasi voiton lukemin 4–1. Suomalaisista kentällä nähtiin Arizonan puolustaja Juuso Välimäki ja Pittsburghin hyökkääjä Kasperi Kapanen, jotka molemmat viettivät kaukalossa reilut 12 minuuttia.

Minnesota Wild isännöi St. Louis Bluesia. Vierailija haki pisteet kotiin 0–3-lopputuloksella. St. Louisin suomalaispuolustaja Niko Mikkola urakoi kentällä lähes 21 minuuttia.

Jatkoajalle venyneen Chicago Blackhawksin ja Calgary Flamesin kohtaamisen vei lopulta kotijoukkue Chicago numeroin 4–3.

Philadelphia Flyers kärsi tappion Toronto Maple Leafsille, joka luisteli vierasvoittoon vakuuttavin 6–2-lukemin. Philadelphian puolustaja Rasmus Ristolainen viipyi kaukalossa 19,5 minuuttia.