Dakar-kuljettajan autossa räjähti – vakavia vammoja hoidettu useilla leikkauksilla: "Oletus on, että hänen istuimensa alle on pantu jotain"

Dakar-ralliin osallistuneen ranskalaisen Philippe Boutronin ajamassa autossa tapahtui lauantaina räjähdys.

Boutron oli onnettomuuden sattuessa ajamassa katsastuspaikalle yhdessä viiden muun Sodicar-tallin jäsenen kanssa

Auton pohjaan tuli kuljettajan penkin kohdalle reikä, ja Boutron loukkaantui vakavasti. L’Equipe-lehti kertoo, että Boutron on operoitu Jeddan sotilassairaalassa ja hän lentää lähipäivinä takaisin Ranskaan.

– Hän sai kovan iskun pohkeeseensa ja mursi luun. Hänelle tehtiin useiden tuntien aikana useita operaatioita, eräs Sodicar-tallin jäsen kertoo ranskalaislehden mukaan.

Boutron ei ajanut onnettomuushetkellä kilpa-autoaan vaan tallin huoltoautoa.

FIA on julkaissut tiedotteen, jossa se kertoo luottavansa paikallisiin viranomaisiin asian selvittämisessä. Tapahtuman järjestämisestä vastaava Amaury Sport Organisation kommentoi L'Equipelle, että tapauksen tutkinta on meneillään eikä mitään vaihtoehtoja suljeta tässä vaiheessa pois – ei edes sitä, että kyseessä oli tahallinen teko.

Onnettomuusauto on Saudi-Arabian viranomaisten hallussa. L'Equipen haastattelema Sodicar-tallin jäsen kertoo, että auto oli seissyt ennen onnettomuutta vartioimattomana tallin majapaikassa "niin kuin 90 prosentilla rallin osallistujista".

– Oletus on, että hänen istuimensa alle on pantu jotain. Tämä olisi voinut tapahtua kenelle tahansa.

Lauantaina käynnistynyt Dakar-ralli päättyy 14. tammikuuta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja