Daimler lisäämässä sähköautojen osien tuotantoa – myös akkuja ulos Mercedes-tehtaalta

Daimler panostaa sähköautojen osien valmistamiseen Mercedes-Benz -tehtaalla Saksassa. Tehtaan työntekijät olivat vaatineet sähköautoteollisuuteen siirtymistä, jotta töitä riittäisi tulevaisuudessakin. 

Daimler on tehnyt Mercedes-tehtaansa työntekijöiden kanssa sopimuksen sähköautojen osien ja akkujen valmistamisesta. Mercedes-Benz -tehdas lähellä Stuttgartia valmistaa moottoreita, vaihteistoja ja autojen akseleita.

Mercedeksen tehdas Saksassa toimii täydellä kapasiteetilla. Tehtaan 19 000 työntekijää vaativat tehtaalta kuitenkin vakuuksia siitä, että työt jatkuvat vielä silloinkin, kun autoteollisuus on siirtynyt sähköautoihin. Sähköautot tarvitsevat vähemmän osia kuin polttomoottoreilla varustetut autot.

Tehtaan työntekijät olivat jopa lakossa heinäkuussa, joka johti ylityövuorojen peruuntumiseen ja neuvotteluiden aloittamiseen. Osana solmittua sopimusta, Untertürkheimin tehtaasta tulee osaamiskeskus sähköisen voimansiirron tuotannolle sekä akkutehdas.

Tällä hetkellä Daimlerilla on akkutehtaat Kamenzissa ja Pekingissä. Daimlerin mukaan sopimuksen tekeminen tuo mukanaan 250 uutta työpaikkaa sähköautojen tuotannossa.

Akkujen tuotannon on tarkoitus alkaa tehtaalla vuosikymmenen loppuun mennessä.


---

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja