Daim-vadelmaunelma

Janita Junnilan Daim-vadelmaunelma nappasi kolmannen palkinnon Juhlapöydän kuningatar -kisassa.

Suklaakakku pohja, taikina:


5 kananmunaa

150 g tummaa leivontasuklaata (Fazer)
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 rkl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta

¼ tl suolaa
200 g voita
2 dl fariinisokeria


Kostutus: 
2 dl kaakaota

Paistaminen:
 175 astetta 40-50 min uunin alatasolla


Tee näin:




Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (halkaisija n. 24 cm). Erottele kananmunan keltuaiset ja valkuaiset. Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoitellen.Sekoita keskenään vehnäjauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe ja suola.Vatkaa voi ja fariinisokeri vaahdoksi.Vatkaa joukkoon yksitellen keltuaiset.Lisää suklaasula taikinaan muutamassa erässä samalla kevyesti vatkaten.

Lisää taikinaan kuivat aineet muutamassa erässä.Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää valkuaisvaahto taikinaan kevyesti vatkaten.Kaada taikina vuokaan.Paista 175 asteessa uunin alatasolla 40-50 minuuttia. Suojaa kakku tarvittaessa foliolla estääksesi pinnan palaminen.

Daim-täyte

100g Marabou Daim -suklaata
2dl kermaa
1 mascarpone
1 ½ dl Daim-rakeita

Sulata suklaa ja jätä se jäähtymään. Vaahdota kerma. Sekoita mascarpone ja suklaa keskenään ja lisää joukkoon kerma ja Daim-rakeet.

Vadelmamousse

2 dl kuohukermaa
100 g tuorejuustoa
1 pss pakastevadelmia (200g)
2 liivatelehteä
2-3 rkl vettä
1 dl sokeria/tomusokeria

Laita liivatteet likoomaan kylmään veteen. Sulata vadelmat täysin suliksi.
 Surauta vadelmat soseeksi yleiskoneessa tai sauvasekoittimella ja siivilöi vadelmien siemenet pois tiheän siivilän avulla.
Vatkaa kuohukerma vaahdoksi ja lisää tuorejuusto, siivilöidyt vadelmat, sokeri.kiehauta 2-3 rkl vettä ja sulata liivatteet sekaan.kaada liivatesula täytteen joukkoon samalla sekoittaen. Tarkista maku.Jos vadelma maistuu liian laimeasti, voit halutessasi lisätä mansikka- tai vadelmahilloa.

Kokoa kakku:

Leikkaa pohja kolmeen osaan ja laita pohjaosa irtopohjavuokaan. Kostuta kaakaolla ja kaada päälle Daim-täyte. Lisää seuraava kerros ja kostuta, jonka jälkeen lisää Vadelmamousse.

Lisää päällimmäinen kerros ja kostuta. Laita kelmun alle kylmään jähmettymään vähintään 4 tunniksi ennen kuorrutteen tekoa ja koristelua.

Maitosuklaaganache:


100 g maitosuklaata

1 dl kuohukermaa
50g valkosuklaata (sulatettuna) marmorointiin! (vähempikin voi riittää)

1. Kiehauta kerma. Lisää 100 g maitosuklaata paloina ja sekoita kunnes tasaista. Kuorrutteen voi laittaa vielä hetkeksi liedelle miedolle lämmölle (lieden jälkilämpö riittää) ja sekoittaa, kunnes rakenne on täysin sileä. Voit lisätä joukkoon myös nokareen voita kiiltoa lisäämään. Jäähdyttele kuorrutetta jonkin aikaa samalla sekoitellen. Kaada kuorrute sitten kakun päälle.

2. Sulata valkosuklaa mikrossa välillä sekoitellen. Suorita marmorointi pursottamalla ohuita viivoja maitosuklaaganachen päälle, joka ei ole vielä jähmettynyt. Vetele coctailtikulla valkosuklaata maitosuklaan joukkoon, jolloin marmorointikuvio syntyy. Pistä kylmään jähmettymään.

Reunat

3 dl kuohukermaa
1 prk vaniljarahka
Tomusokeria maun mukaan

Pursota kermavaahto reunoille. Päälle voit laittaa vielä koristeeksi marsipaaniruusuja ja sivuille mansikoita sekä Daim-rakeita.

Resepti: Janita Junnila

Lue myös:

    Uusimmat