Dahlia Mustavaara nähdään taas Pihlajakadulla – näyttelijä Inkeri Mertanen: "Iloinen yllätys, kun yhtäkkiä pyydettiin taas mukaan"

1:58
Muistatko? Tällaisissa tunnelmissa vietettiin Dahlian ja Aaron kihlajaisia – morsian laukoi suorat sanat

Dahlia Mustavaaran roolista tuttu Inkeri Mertanen palaa Salattuihin elämiin.

Koronaviruspandemia aiheutti keväällä 2020 merkittäviä muutoksia myös suositun Salatut elämät -sarjan kulisseissa. Yli 70-vuotiaita koskeneiden suositusten vuoksi suosikkihahmot Ulla Taalasmaa (Maija-Liisa Peuhu) sekä Dahlia Mustavaara (Inkeri Mertanen) vaihtoivat maisemaa ja poistuivat Pihlajakadulta.

Tiistaina Salkkarit-faneille kerrottiin iloisia uutisia, kun sarjan pressipäivänä paljastettiin, että sekä Ulla että Dahlia tulevat tekemään paluun.

Näyttelijä Inkeri Mertanen paljastaa MTV Uutisille, että hän piipahti studiolla tekemässä ensimmäiset kohtauksensa koronatauon jälkeen jo viime keväänä.

– Oli ihanaa tavata työkavereita. Tuntui, ettei olisi poissa ollutkaan, vaikka toista vuotta olinkin, Mertanen kertoo.

– En ole mitenkään koko aikaa odottanut töihin lähtöä. Pikemminkin oli iloinen yllätys, kun yhtäkkiä pyydettiin taas mukaan, vaikka olihan siitä toki ollut puhe, kun Dahlialle oli kirjoitettu paljon kohtauksia ennen kuin työt loppuivat.

Dahlian tulevista kuviosta hän ei voi vielä paljastaa mitään, mutta lupaa faneille, että Roomassa tauon ajan viihtynyt hahmo tulee olemaan entisellään.

Koronatartuntojen määrä on kääntynyt elokuussa nousuun, mutta Mertanen on luottavainen sen suhteen, että kuvauksiin voi palata turvallisin mielin.

– En osaa pelätä ollenkaan. Minut on rokotettu kaksi kertaa – ja oli jo silloin keväällä, kun kuvauksissa piipahdin. 

Tampereella asuva näyttelijä sanoo, että työmatkoihin koronapandemia on vaikuttanut jossain määrin. Aiemmin hän kulki Helsinkiin junalla, mutta keväällä matkat taittuivat omalla autolla.

– Kulkisin mieluummin junalla. Ajamiseen menee hirveästi energiaa, kun taas junassa on kiva katsoa läpi tekstejä, Mertanen sanoo.

Hän kertoo syksyn osalta seuraavansa tilannetta ja arvelee, että pyrkii mahdollisuuksien mukaan hyödyntämään hiljaisempaan aikaan kulkevia junavuoroja, mutta varautuu myös autoilemaan. 

Studiolla Mertanen ei ole vielä työskennellyt kovin paljon, vaan kohtauksia on kuvattu lokaatioissa. Hän kiittelee kuitenkin Salkkareiden tuotantoa siitä, kuinka hyvin rajoitukset ja turvatoimet on huomioitu studiolla koko pandemian ajan. Kontakteja kun tulee väkisinkin esimerkiksi maskissa.

– Studiolla toimittiin todella hyvin jo ennen kuin isot rajoitukset alkoivat keväällä 2020. Siksihän siellä on voitu jatkaa töitä koko ajan. Meillä on myös ollut Maija-Liisan kanssa oma pukukoppi, jossa ei käy muita. Mutta harvoin mekään olemme olleet siellä edes yhtä aikaa, Mertanen kertoo.

Hahmon perään on kyselty

Mertanen on tietenkin itsekin ikävöinyt Dahliaa, mutta on lisäksi iloinen, että myös muut ovat kaivanneet hahmoa. 

– On hauskaa, että hahmon paluuta on toivottu. Sekä netissä että livenä on kyllä kyselty.

Televisiosta Mertanen on katsonut Salkkareita tauon aikana tarkkaavaisesti pysyäkseen kartalla Pihlajakadun juonikuvioista. Hän kertoo nauttineensa helteisestä kesästä ja sanoo myös sitä edeltäneen talven menneen jo rennommissa merkeissä ensimmäiseen koronakevääseen verrattuna.

– Alkuun jännitti vaan, mitä tästä tulee ja oli television ääressä seuraamassa tiedotustilaisuuksia. En uskaltanut mennä edes kauppaan. Tämä talvi meni jo vanhalla rutiinilla. Olen käynyt pitkän aikaa taas ruokakaupassa itse. Maskeja ja käsidesiä käytän totta kai. Siihenkin tottuu, vaikka se ei kivaa ole.

Viime aikoina Mertanen kertoo myös innostuneensa konmarituksesta, kun Tampereelta löytyi uusi koti. 

– Olimme asuneet samassa asunnossa 37 tai 38 vuotta. On järkyttävää, miten paljon ihmisellä voi olla tavaraa! On tehnyt hyvää vähän siivota. 

Ota tästä haltuusi Salkkarit-päivän aikataulu!

Maija-Liisa Peuhu ja Markku Pulli vierailivat MTV Uutiset Livessä kertomassa paluusta sarjaan!

9:03

Salatut elämät arkisin kello 19.30 23. elokuuta alkaen mtv-palvelussa ja MTV3-kanavalla. Sarja jatkuu erikoispitkillä jaksoilla, jotka nähdään 23.–27.8. Jaksot ovat katsottavissa myös C Moressa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja