Cristiano Ronaldo ilmiliekeissä Tottenhamia vastaan

Liverpool kavensi eron jalkapallon Englannin Valioliigaa johtavaan Manchester Cityyn kolmeen pisteeseen lauantaina, kun Luis Diaz ja Mohamed Salah maalasivat 2–0-vierasvoiton Brightonista.

Voitto oli Liverpolille kahdeksas peräkkäinen liigassa, ja maaliero peleistä on vaikuttavasti 21–2. City pelaa seuraavan ottelunsa maanantaina Crystal Palacen vieraana.

Sarjassa 13:ntena oleva Brighton oli ottelun alkuvaiheissa vaarallinen, mutta Portosta tammikuussa tulleen Diazin Liverpool-uran toinen osuma käänsi peliä ennakkosuosikille. Toisella puoliajalla Salah sinetöi voiton rangaistuspilkulta, mutta joutui pian sen jälkeen vaihtoon saatuaan kolhun.

–  Sama juttu kuin aina, odotat Manchester Cityn voittavan jokaisen pelinsä. Me emme voi tehdä muuta kuin voittaa niin monta peliä kuin mahdollista. Olemme valmiina, eikä meidän tarvitse kutsua tätä mestaruustaistoksi, haluamme vain voittaa pelejä, Liverpool-valmentaja Jürgen Klopp sanaili kysymyksiin tittelikamppailusta.

Egyptiläistähti Salah ylsi 20 maaliin liigakaudella neljännen kerran, ja osuma oli merkittävä myös Valioliigan historiassa. Liverpoolista tuli sillä toinen seura, joka on tehnyt Valioliigassa 2000 maalia. Ensimmäisenä tuohon tasalukuun pääsi Manchester United.

Lauantaina illalla pelannut United lisäsi voittosaldoaan, kun portugalilaissuuruus Cristiano Ronaldon show riitti kaatamaan Manchesterissa vierailleen Tottenhamin. Ronaldo kasvatti huikean uransa maalisaldon lukemaan 807, kun hän iski hattutempun 3–2-voitossa.

Ronaldo osui avauspuoliajalla kahdesti, vieden toisellaan ManU:n 2–1-taukojohtoon Harry Kanen tasoitettua pelin rangaistuspotkulla. Tottenham tuli vielä tasoihin 72. minuutilla Harry Maguiren omalla maalilla, mutta Ronaldo ylsi uransa 59. hattutemppuun puskumaalilla 81. minuutilla. Hänen edellinen hattutemppunsa ManU:n riveissä nähtiin tammikuussa 2008.

Christian Eriksenin taidonnäyte ilahdutti

Lauantain kolmannessa valioliigapelissä Brentford voitti Burnleyn 2–0 Ivan Toneyn kahdella maalilla. Erityisesti ottelussa ihastutti ja ilahdutti terveyshuolien jälkeen huipputasolle palanneen tanskalaisen Christian Eriksenin millintarkka keskitys Toneyn avausmaaliin.

–  On todellinen ilo olla hänen kanssaan samassa joukkueessa. Ilo nähdä hänen pelaavan jalkapalloa ja nauttivan siitä, mitä hän rakastaa. En voi kiittää häntä tarpeeksi, Toney suitsutti Erikseniä.