Arsenal mätti "kauniita maaleja" – Manchester United nuhjasi ja tähti lensi pihalle

Jalkapallon Englannin Valioliigan kärkijoukkue Arsenal jatkoi vahvaa tahtiaan, kun se kaatoi Fulhamin vieraskentällä 3–0. Arsenalin etumatka Manchester Cityyn venähti näin jälleen viiteen pisteeseen, kun kummallakin on vielä 11 ottelua pelaamatta.

Viidennen peräkkäisen voiton liigassa ottanut Arsenal sinetöi jo avausjaksolla voiton toisesta lontoolaisjoukkueesta, kun Gabriel, Gabriel Martinelli ja Martin Ödegaard viimeistelivät "Tykkimiehet" karkuun. Jokaiseen osumaan syötön tarjoili Leandro Trossard.

– Teimme kauniita maaleja. Olen todella iloinen vieraissa voittamisesta, etenkin kun pidimme maalin puhtaana, ensimmäistä mestaruuttaan sitten kevään 2004 jahtaavan Arsenalin päävalmentaja Mikel Arteta ihasteli tärkeää voittoa.

Arsenal sai hyviä uutisia myös siinä mielessä, että polvivammasta toipunut brassihyökkääjä Gabriel Jesus pelasi ottelun viimeisen vartin. Pelissä esiintyminen oli hänelle ensimmäinen sitten joulukuun MM-kisojen.

Sarjassa viimeisenä oleva Southampton haki putoamistaistoon tärkeän pisteen Manchester Unitedin Old Traffordilta. ManU menetti Casemiron ulosajoon jo avaupuoliajalla, ja ottelu päättyi maaleitta. ManU on kolmantena, mutta ero neljäntenä olevaan Tottenhamiin on vain kaksi pistettä.

Casemiro sai 34. minuutilla ensin varoituksen Carlos Alcaraziin kohdistuneesta kontaktista. VAR-videotuomio muutti keltaisen kortin ulosajoksi. Casemirolle ulosajo oli toinen reilun kuukauden sisään. Hän katseli punaista helmikuun alussa Crystal Palacea vastaan. Nyt tulleen ulosajon myötä Casemiroa uhkaa neljän ottelun pelikielto.

– Casemiro pelasi yli 500 ottelua Euroopan sarjoissa (Portugalissa ja Espanjassa), eikä saanut kertaakaan punaista korttia. Nyt hänellä on kaksi Valioliigassa, ManU-valmentaja Erik ten Hag ihmetteli.

Tiukassa putoamistaistossa West Ham nousi putoamisviivan yläpuolelle 1–1-kotitasapelillä Aston Villaa vastaan. Sarjan kuusi viimeistä mahtuvat kolmen pisteen sisään. Sunnuntain iltapelissä Newcastle kaatoi kotonaan Wolverhamptonin 2–1 Miguel Almironin 79. minuutin voittomaalilla. Ensimmäisen voittonsa sitten tammikuun ottanut Newcastle nousi Liverpoolin ohi sarjaviitoseksi. Tottenhamiin sillä on eroa neljä pistettä.

Lue myös:

    Uusimmat