Costner: Rakastan yhä länkkäreitä

Kevin Costner, 50, on aina rakastanut lännenelokuvia. Ongelmana on, ettei Hollywood jaa hänen innostustaan. Mutta tämä ei ole koskaan estänyt Costneria uskomasta genreen - ja hänen itsepäisyytensä palkittiin, kun Tanssii susien kanssa palkittiin aikanaan seitsemällä Oscarilla.

Costner myöntää, ettei hän osaa ennustaa, mikä menee kaupaksi. Costner ei ole enää Hollywoodin suosituimpia näyttelijöitä, mutta silti hänen uusin länkkärinsä Open Range tuotti lähes 60 miljoonaa dollaria. - Pidän itseäni erakkona, ja omapäinen voisi olla minua kuvaava sana, sanoo Costner. - Mutta en tee mitään huomion herättämiseksi. En yritä niin epätoivoisesti pysyä suosittuna.

Länkkärit eivät ole olleet enää pitkiin aikoihin muodissa Hollywoodissa, mutta Costner teki silti muun muassa elokuvat Wyatt Earp ja Silverado. - On olemassa paljon huonoja länkkäreitä, ja minä inhoan kaikkia niitä, mutta upeat länkkärit saavat mielikuvitukseni lentämään, sanoo Costner. - Hollywood on ensinnäkin kyllästynyt huonoihin länkkäreihin. Yleiskäsitys länkkäreistä on, että ne ovat hyvin yksinkertaisia, kun ne itse asiassa ovat täysin päinvastaisia - ne ovat hyvin monimutkaisia: miten luoda hahmoja, jotka elivät tuona aikana mutta näyttävät merkityksellisiltä myös 2000-luvulla.

Open Range on vanhanaikainen tarina kahdesta vapaasta cowboysta, joita Robert Duvall ja Costner esittävät. Costner myös ohjaa elokuvan. Cowboyt aikovat tehdä tilinsä selviksi pahan, Michael Gambonin esittämän karjanomistajan kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat