Mainos

Coffee By Women ja Zoégas - Kahvinviljelyllä oikeuksia ja koulutusta naisille

Zoégas on Ruotsin suosituin tummapaahtoinen kahvi, joka on hiljattain rantautunut myös Suomeen. Naisilla on merkittävä rooli paitsi tämän kahvin perustamisessa yli sata vuotta sitten, mutta myös sen nykyisessä tuotannossa.

Naisten suuri merkitys Zoégasin tuotannossa juontaa juurensa sen perustamiseen. Maria Zoéga ja hänen miehensä Carlos perustivat kahvipaahtimon Ruotsin Helsingborgiin vuonna 1886, mutta Carlos menehtyi äkillisesti kaksi vuotta myöhemmin. Marian vastuulle jäi perheestä huolehtimisen lisäksi yrityksen hoitaminen. Zoégasin nykyisestä suosiosta Ruotsissa voi päätellä, että hän onnistui tässä uskomattoman hyvin. Zoégas on tällä hetkellä Ruotsin myydyin tummapaahtoinen kahvi. Naisten vahvaa asemaa  Zoégasin historiassa ja nykyhetkessä halutaan tukea Coffee By Women -vastuullisuusohjelman avulla.

Coffee By Women tarjoaa tuhansille afrikkalaisille naisille mahdollisuuden ryhtyä yrittäjiksi ja kahvinviljelijöiksi

Ohjelman tavoitteena on koulutuksen ja työllistämisen kautta parantaa naisten asemaa ja elämänlaatua sellaisissa Afrikan maissa, joissa ne ovat lähtökohtaisesti heikkoja. Zoégasilla uskotaan, että naisten tasa-arvoiset mahdollisuudet työllistyä ja menestyä, korkeatasoinen viljelyosaaminen sekä kestävän kehityksen mukainen tuotanto takaavat Zoégasin kahveille niiden upean tummapaahtoisen maun, johon miljoonat ovat ihastuneet kuluneiden vuosikymmenten varrella.

Vastuullisen kahvinviljelyn kouluttamisen lisäksi Zoégasin Coffee By Women -projektiin sisältyy johtamiskoulutusta sekä itsensä kehittämistä. Tämä ei kuitenkaan sido viljelijöitä myymään kahviaan Zoégasille. Toimenpiteillä halutaan mahdollistaa vastuullisen viljelyn jatkuminen ja viljelijöiden toimeentulon turvaaminen myös tulevaisuudessa.

Zoégas ja Coffee By Women

  • Zoégas on Ruotsin myydyin tummapaahtoinen kahvi
  • Perustettu vuonna 1886 Ruotsin Helsingborgissa
  • Coffee By Women -vastuullisuusaloite tarjoaa afrikkalaisille naisille kahvinviljelykoulutusta sekä mahdollisuuden parempaan yhteiskunnalliseen asemaan ja elämänlaatuun
  • Aloitteen ansiosta jopa 30 prosenttia kaikista järjestämiemme kahvinviljelykoulutusten osallistujista on naisia
  • Löydät Zoégas-kahvit useimmista ruokakaupoista!
  • Tutustu Zoégasiin tarkemmin osoitteessa www.zoegas.fi tai Instagramissa @zoegaskahvi

Lue myös:

    Uusimmat