Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Coeur de fillet provancale a la Lehtovaara ja sagan lisäkesalaatti 10.3.2000

Julkaistu 28.05.2001 12:56

toim. Kati Nappa
Vieraana ravintola Lehtovaaran keittiöpäällikkö Henrik Poulsen valmistamassa viikonlopun juhlavampaa liharuokaa

n. 680 g naudan sisäfileetä
1 pkt herkkusieniä
10 valkosipulinkynttä (hienonnettua persiljaa)
100 g voita
400-800 g kuorittuja perunoita
suolaa, mustapippuria

Leikkaa perunat ohuiksi viipaleiksi ja ne paista kuumalla pannulla öljyssä. Nosta uunivuokaan (= tarjoiluastia) ja kypsennä 190 asteessa n.15 min.

Ota uunista ja purista päälle valkosipulia ja ripsauta sekaan vähän suolaa. Voit kypsentää perunat myös uunipannulla, jossa on vähän öljyä.

Levitä viipaleet pannulle ja kypsennä 200-225 asteessa välillä sekoittaen 30-40 min. Sekoita puserrettu valkosipuli pehmeän voin joukkoon. Sekoita hyvin ja muovaa tangoksi voipaperin avulla.

Nosta kylmään maustumaan. Halutessasi voit lisätä voin joukkoon hienoksi hakattua persiljaa. Anna fileen lämmetä huoneenlämmössä 1/2-1 tuntia. Ruskista lihan pinta nopeasti kuumalla pannulla öljyssä.

Laita filee vuokaan ja uuniin 190 asteeseen 8-9 minuutiksi (medium). Anna lihan vetäytyä 5-10 min. ennen leikkaamista. Viipaloi herkkusienet ja paista ne kevyesti valkosipulivoissa.

Esillepano: nosta viipaloitu liha perunoiden päälle . Levitä herkkusienet lihan päälle ja nosta valkosipulivoinnapit päällimmäiseksi. Tarjoa heti. Tarjoa lisäksi salaattia.

Sagan lisäkesalaatti

sekoitus erilaisia salaatteja kurkkutankoja mustaleimaemmentalrouhetta

kastike: 1 osa hunaja-omenaviinietikkaa, 3 osaa rypsiöljyä Sekoita salaatinlehdet ja kurkkutangot keskenään. Lisää kastike ja ripottele pinnalle juustorouhetta (raastetta).

Lisää aiheesta:

Talvi lähestyy: Mitä aloittelevan sähköautoilijan pitää ottaa huomioon?Testasimme, saako alkoholijuomia ostettua kaupasta yhdeksän jälkeenMarika Kojo ajoi kolarin ja sai syöpädiagnoosin samana päivänä: "Elän kuoleman rajapinnoilla"Aavemetsästäjä Mika Nikkilä kohtaa selittämättömän: "En usko – minä tiedän"30-vuotiaan naisen oireet viittasivat raskauteen – taustalla olikin vakava sairausAamujuontajalta täystyrmäys oudolle uutuusjäätelölle
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 11:45
    Sähköautot

    Talvi lähestyy: Mitä aloittelevan sähköautoilijan pitää ottaa huomioon?

  • 08:15
    Alkoholi

    Testasimme, saako alkoholijuomia ostettua kaupasta yhdeksän jälkeen

  • 06:45
    Asian ytimessä.doc

    Marika Kojo ajoi kolarin ja sai syöpädiagnoosin samana päivänä: "Elän kuoleman rajapinnoilla"

  • Eilen20:25
    Halloween

    Aavemetsästäjä Mika Nikkilä kohtaa selittämättömän: "En usko – minä tiedän"

  • Eilen20:15
    Syöpä

    30-vuotiaan naisen oireet viittasivat raskauteen – taustalla olikin vakava sairaus