Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Coeur de fillet provancale a la Lehtovaara ja sagan lisäkesalaatti 10.3.2000

Julkaistu 28.05.2001 12:56

toim. Kati Nappa
Vieraana ravintola Lehtovaaran keittiöpäällikkö Henrik Poulsen valmistamassa viikonlopun juhlavampaa liharuokaa

n. 680 g naudan sisäfileetä
1 pkt herkkusieniä
10 valkosipulinkynttä (hienonnettua persiljaa)
100 g voita
400-800 g kuorittuja perunoita
suolaa, mustapippuria

Leikkaa perunat ohuiksi viipaleiksi ja ne paista kuumalla pannulla öljyssä. Nosta uunivuokaan (= tarjoiluastia) ja kypsennä 190 asteessa n.15 min.

Ota uunista ja purista päälle valkosipulia ja ripsauta sekaan vähän suolaa. Voit kypsentää perunat myös uunipannulla, jossa on vähän öljyä.

Levitä viipaleet pannulle ja kypsennä 200-225 asteessa välillä sekoittaen 30-40 min. Sekoita puserrettu valkosipuli pehmeän voin joukkoon. Sekoita hyvin ja muovaa tangoksi voipaperin avulla.

Nosta kylmään maustumaan. Halutessasi voit lisätä voin joukkoon hienoksi hakattua persiljaa. Anna fileen lämmetä huoneenlämmössä 1/2-1 tuntia. Ruskista lihan pinta nopeasti kuumalla pannulla öljyssä.

Laita filee vuokaan ja uuniin 190 asteeseen 8-9 minuutiksi (medium). Anna lihan vetäytyä 5-10 min. ennen leikkaamista. Viipaloi herkkusienet ja paista ne kevyesti valkosipulivoissa.

Esillepano: nosta viipaloitu liha perunoiden päälle . Levitä herkkusienet lihan päälle ja nosta valkosipulivoinnapit päällimmäiseksi. Tarjoa heti. Tarjoa lisäksi salaattia.

Sagan lisäkesalaatti

sekoitus erilaisia salaatteja kurkkutankoja mustaleimaemmentalrouhetta

kastike: 1 osa hunaja-omenaviinietikkaa, 3 osaa rypsiöljyä Sekoita salaatinlehdet ja kurkkutangot keskenään. Lisää kastike ja ripottele pinnalle juustorouhetta (raastetta).

Lisää aiheesta:

Inhottavasta silmäongelmasta ei kostutustipoilla pääse eroonYleellisen samppanjapullon historia yllättää: "Ei voi kätkeä pommia"Kuinka kauan avattu glögi säilyy? Vastaus saattaa yllättääTekokuusi vai aito kuusi? "Aidon kuusen kritiikki kohdistuu siihen, että se palvelee vain lyhyen aikaa"Näin sumuvaloja pitää oikeasti käyttää – "Valitettavan usein näkee..."Karjalanpiirakoita, muikkukukkoa ja omenalörtsyjä – Linnan juhlien tarjoilut julki!
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 19:08
    Silmäsairaudet

    Inhottavasta silmäongelmasta ei kostutustipoilla pääse eroon

  • 18:15
    Kuohuviini

    Yleellisen samppanjapullon historia yllättää: "Ei voi kätkeä pommia"

  • 17:15
    Juomat

    Kuinka kauan avattu glögi säilyy? Vastaus saattaa yllättää

  • 14:32
    Joulu

    Tekokuusi vai aito kuusi? "Aidon kuusen kritiikki kohdistuu siihen, että se palvelee vain lyhyen aikaa"

  • 11:59
    Liikenneturvallisuus

    Näin sumuvaloja pitää oikeasti käyttää – "Valitettavan usein näkee..."