Coeur de fillet provancale a la Lehtovaara ja sagan lisäkesalaatti 10.3.2000

toim. Kati Nappa
Vieraana ravintola Lehtovaaran keittiöpäällikkö Henrik Poulsen valmistamassa viikonlopun juhlavampaa liharuokaa

n. 680 g naudan sisäfileetä
1 pkt herkkusieniä
10 valkosipulinkynttä (hienonnettua persiljaa)
100 g voita
400-800 g kuorittuja perunoita
suolaa, mustapippuria

Leikkaa perunat ohuiksi viipaleiksi ja ne paista kuumalla pannulla öljyssä. Nosta uunivuokaan (= tarjoiluastia) ja kypsennä 190 asteessa n.15 min.

Ota uunista ja purista päälle valkosipulia ja ripsauta sekaan vähän suolaa. Voit kypsentää perunat myös uunipannulla, jossa on vähän öljyä.

Levitä viipaleet pannulle ja kypsennä 200-225 asteessa välillä sekoittaen 30-40 min. Sekoita puserrettu valkosipuli pehmeän voin joukkoon. Sekoita hyvin ja muovaa tangoksi voipaperin avulla.

Nosta kylmään maustumaan. Halutessasi voit lisätä voin joukkoon hienoksi hakattua persiljaa. Anna fileen lämmetä huoneenlämmössä 1/2-1 tuntia. Ruskista lihan pinta nopeasti kuumalla pannulla öljyssä.

Laita filee vuokaan ja uuniin 190 asteeseen 8-9 minuutiksi (medium). Anna lihan vetäytyä 5-10 min. ennen leikkaamista. Viipaloi herkkusienet ja paista ne kevyesti valkosipulivoissa.

Esillepano: nosta viipaloitu liha perunoiden päälle . Levitä herkkusienet lihan päälle ja nosta valkosipulivoinnapit päällimmäiseksi. Tarjoa heti. Tarjoa lisäksi salaattia.

Sagan lisäkesalaatti

sekoitus erilaisia salaatteja kurkkutankoja mustaleimaemmentalrouhetta

kastike: 1 osa hunaja-omenaviinietikkaa, 3 osaa rypsiöljyä Sekoita salaatinlehdet ja kurkkutangot keskenään. Lisää kastike ja ripottele pinnalle juustorouhetta (raastetta).

Lue myös:

    Uusimmat