Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Coeur de fillet provancale a la Lehtovaara ja sagan lisäkesalaatti 10.3.2000

Julkaistu 28.05.2001 12:56

toim. Kati Nappa
Vieraana ravintola Lehtovaaran keittiöpäällikkö Henrik Poulsen valmistamassa viikonlopun juhlavampaa liharuokaa

n. 680 g naudan sisäfileetä
1 pkt herkkusieniä
10 valkosipulinkynttä (hienonnettua persiljaa)
100 g voita
400-800 g kuorittuja perunoita
suolaa, mustapippuria

Leikkaa perunat ohuiksi viipaleiksi ja ne paista kuumalla pannulla öljyssä. Nosta uunivuokaan (= tarjoiluastia) ja kypsennä 190 asteessa n.15 min.

Ota uunista ja purista päälle valkosipulia ja ripsauta sekaan vähän suolaa. Voit kypsentää perunat myös uunipannulla, jossa on vähän öljyä.

Levitä viipaleet pannulle ja kypsennä 200-225 asteessa välillä sekoittaen 30-40 min. Sekoita puserrettu valkosipuli pehmeän voin joukkoon. Sekoita hyvin ja muovaa tangoksi voipaperin avulla.

Nosta kylmään maustumaan. Halutessasi voit lisätä voin joukkoon hienoksi hakattua persiljaa. Anna fileen lämmetä huoneenlämmössä 1/2-1 tuntia. Ruskista lihan pinta nopeasti kuumalla pannulla öljyssä.

Laita filee vuokaan ja uuniin 190 asteeseen 8-9 minuutiksi (medium). Anna lihan vetäytyä 5-10 min. ennen leikkaamista. Viipaloi herkkusienet ja paista ne kevyesti valkosipulivoissa.

Esillepano: nosta viipaloitu liha perunoiden päälle . Levitä herkkusienet lihan päälle ja nosta valkosipulivoinnapit päällimmäiseksi. Tarjoa heti. Tarjoa lisäksi salaattia.

Sagan lisäkesalaatti

sekoitus erilaisia salaatteja kurkkutankoja mustaleimaemmentalrouhetta

kastike: 1 osa hunaja-omenaviinietikkaa, 3 osaa rypsiöljyä Sekoita salaatinlehdet ja kurkkutangot keskenään. Lisää kastike ja ripottele pinnalle juustorouhetta (raastetta).

Lisää aiheesta:

Poista tämä reppu heti käytöstä!Lyömätön terveyspommi, jota kannattaa nyt syödä: "Muutama päivässä riittää"Älä hypi enää tällä hyppynarulla – Tukesilta varoitusKolme yllättävää faktaa koirien älykkyydestä – "Äärimmäisen vaikea nähdä koirasta"Sipuli kannattaakin pilkkoa näin – mullistavaa!Miten kumppanin pornon katseluun tulisi suhtautua? "Voitaisiin nähdä enemmän mahdollisuutena"
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 12:28
    Takaisinvedot

    Poista tämä reppu heti käytöstä!

  • 10:29
    Ruoka

    Lyömätön terveyspommi, jota kannattaa nyt syödä: "Muutama päivässä riittää"

  • 09:15
    Takaisinvedot

    Älä hypi enää tällä hyppynarulla – Tukesilta varoitus

  • 08:19
    Koirat

    Kolme yllättävää faktaa koirien älykkyydestä – "Äärimmäisen vaikea nähdä koirasta"

  • 07:46
    Ruoka

    Sipuli kannattaakin pilkkoa näin – mullistavaa!