CNN: Yhdysvalloissa kaksi kongressin poliisia on pidätetty virasta – syynä Washingtonin levottomuuksien aikainen toiminta

Tallentui kameraan: Pamppua heiluttava poliisi joutuu kohtaamaan mielenosoittajat yksin 1:14
Tämä video kongressitalon tapahtumista nosti Goodmanin maailman tietoisuuteen. Noin 30 sekuntin kohdalta eteenpäin näkyy hetki, kun Goodman houkuttelee mellakoitsijat pois senaatin ovelta.

Washingtonin levottomuudet on aiheuttanut monenlaista jälkipuintia. Nyt toimia on kohdistettu myös kongressin viranomaisiin. 

Yhdysvalloissa kaksi kongressin poliisia on pidätetty virasta kongressitalon valtausyrityksen aikaisten toimiensa vuoksi, kertoo demokraattien kongressiedustaja Tim Ryan uutiskanava CNN:n mukaan.

Yksi virasta pidätetyistä poliiseista oli poseerannut mellakoitsijoiden kanssa kuvassa. Toinen oli laittanut päähänsä väistyvän presidentin Donald Trumpin kannattajien suosiman MAGA-hatun.

Ryan on puheenjohtajana edustajainhuoneen alakomiteassa, joka tutkii poliisin toimia mellakan aikana. Hänen mukaansa tutkinnan alla on yhteensä 10–15 kongressin poliisia. Ryan kertoo, että yksi ihminen on pidätetty, mutta ei antanut tästä tarkempia tietoja.

Washingtonin mellakoita suunniteltiin etukäteen sosiaalisessa mediassa – mikä on alustojen vastuu? 4:01
Washingtonin mellakoita suunniteltiin etukäteen sosiaalisessa mediassa – mikä on alustojen vastuu?

Ministeri jättää tehtävänsä mellakoiden vuoksi

Yhdysvalloissa virkaa tekevä kotimaan turvallisuudesta vastaava ministeri Chad Wolf jättää tehtävänsä Trumpin kannattajien kongressitalon keskiviikkoisen valtausyrityksen jälkimainingeissa.

Lue myös:

    Uusimmat