Mainos

Thaimaassa uusia räjähdyksiä: Useita kuollut ja haavoittunut

2:06

Uudet pommi-iskut ravistelivat Thaimaata perjantaina, kertovat useat medialähteet. Hua Hinissä räjähti yöllä kaksi uutta pommia kahden eilisiltaisen lisäksi.

Uutistoimisto AFP:n mukaan uusissa räjähdyksissä on kuollut neljä ihmistä ja ainakin neljä on loukkaantunut.

Hua Hinin lisäksi uudet räjähdykset sattuivat etelämmässä turistien suosimalla Phuketin saarella, jossa räjähti kaksi pommia, sekä Surat Thanin maakunnassa, jossa räjähti yksi pommi. Myös Trangin maakunnan eteläosassa räjähti.

Thaimaassa iskuja neljässä eri kaupungissa

 • Hua Hinissä räjähti paikallista aikaa torstai-iltana kaksi pommia. Ainakin yksi kuoli ja yli 20 loukkaantui.  
 • Seuraavana aamuna paikallista aikaa räjähti kaksi pommia Surat Thanissa. Ainakin yksi kuoli. Haavoittuneiden määrä ei ole vielä tiedossa.  
 • Hyvin pian tämän jälkeen Phuketin saarella räjähti kaksi pommia. Kukaan ei tiettävästi kuollut. Haavoittuneiden määrä ei ole vielä tiedossa.  
 • Samaan aikaan Hua Hinissä tehtiin toinen kaksoispommi-isku. Ainakin yksi kuoli ja kolme haavoittui.  
 • Lisäksi Trangin kaupungissa räjähti yksi pommi. Ainakin yksi kuoli. Haavoittuneiden määrä ei ole vielä tiedossa.  
 • Poliisi löysi Hua Hinistä tiettävästi ainakin yhden pommin, joka ei ollut vielä ehtinyt räjähtää.  

Vuorokauden sisällä Thaimaassa on siis räjäytetty kaikkiaan kahdeksan pommia.

Thaimaata hallitsevan sotilasjuntan johtaja Prayut Chan-O-Chan on kuvaillut iskuja yritykseksi horjuttaa Thaimaan vakautta.

Phuketissa ainakin 28 suomalaista

Iskukohteista Phuket on erityisesti suomalaisten suosima matkakohde, jonne suomalaiset matkaavat erityisesti talvella. 

Ulkoministeriön viestinnästä kerrotaan MTV Uutisille, että matkustusilmoituksen Phukettiin on tehnyt 28 suomalaista. Ulkoministeriön tietoon ei toistaiseksi ole tullut, että räjähdyksissä olisi suomalaisuhreja. Suurlähetystö selvittää tilannetta parhaillaan.

Eilen ainakin yksi ihminen kuoli ja 19 loukkaantui kahden pommin iskussa Hua Hinin lomakohteessa, joka sijaitsee pohjoisempana Prachuap Khiri Khanin maakunnassa.

Uusista iskuista vain vähän tietoa

Phuket Gazette -lehden mukaan Phuketin kuvernööri on asettanut maakunnan hätätilaan. Turvatoimia on kuvernöörin mukaan lisätty niin maakunnan rajoilla kun myös Phuketin kansainvälisellä lentokentällä. 

Yön aikana tapahtuneista iskuista ja niiden uhreista tiedetään toistaiseksi hyvin vähän. Eilisiltaisesta iskusta Hua Hinissä on ehditty saada hieman enemmän tietoa. Siinä kuoli paikallinen nainen ja haavoittui yli 20 muuta, joiden joukossa oli ainakin yhdeksän ulkomaista turistia. Haavoittuneiden joukossa on ainakin saksalaisia, italialaisia, hollantilaisia ja itävaltalaisia. 

Hua Hinin jälkimmäisessä iskussa haavoittui ainakin kolme ihmistä. Kaksi pommia räjähti nähtävyytenä tunnetun kellotornin lähettyvillä. Thai PBS kertoo, että poliisi on eristänyt Hua Hinissä alueen, jolta se uskoo löytäneensä vielä yhden pommin. 

Surat Thanin pommi oli maakunnan kuvernöörin mukaan piilotettu kukkapenkkiin. Iskussa kuoli kunnan työntekijä. Haavoittuneita on ainakin yksi. CNN:n haastattelema poliisipäällikkö kertoo, että myös Surat Thanin iskussa käytettiin kahta pommia, jotka räjähtivät noin puolen tunnin välein.

Bangkok Postin mukaan pommit räjähtivät kahden eri poliisiaseman edessä. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.