CNN: Manhattanin yliajaja aikoi jatkaa Brooklyn Bridgelle – halusi tappaa mahdollisimman monta

Manhattanin epäilty iskijä juoksee kadulla leikkiaseet käsissään 1:04

Yhdysvalloissa Manhattanilla ihmisten päälle ajamisesta epäilty Sayfullo Saipov aikoi jatkaa ajamista Brooklyn Bridgelle, kertoo CNN.

Kahdeksan ihmistä kuoli ja useita loukkaantui, kun 29-vuotias mies ajoi avolava-autolla jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden päälle New Yorkin Manhattanilla tiistai-iltana Suomen aikaa.

CNN:n mukaan Saipov kertoi tutkijoille, että halusi ajaa Brooklyn Bridgelle. Hänen matkansa kuitenkin tyssäsi, kun hän törmäsi koulubussiin. Poliisi ampui Saipovia vatsaan, kun hän nousi autosta.

Suunnitellut tekoa vuoden

Mies kertoi, että hän oli suunnitellut tekoaan noin vuoden ajan. Saipov kertoi sairaalassa tutkijoille, että oli päättänyt kaksi kuukautta sitten tehdä iskun kuorma-autolla. Hän oli vuokrannut kuorma-auton 22. lokakuuta New Jerseystä.

– Hän halusi tappaa niin paljon ihmisiä kuin mahdollista, mainittiin syytekirjelmässä.

Siksi Saipov oli valinnut iskupäiväksi juuri Halloweenin. Mies on kertonut aiemmin poliisille olevansa hyvällä mielellä siitä, että onnistui iskullaan tappamaan ihmisiä.

Innoitus propagandavideosta

Epäilty on myös kertonut saaneensa innoituksen tekoonsa Isisin propagandavideosta, jossa kyseltiin, miten Yhdysvalloissa asuvat muslimit aikovat reagoida muslimien tappamiseen Irakissa.

CNN:n mukaan hän on kysynyt viranomaisilta, saisiko laittaa sairaalahuoneeseensa esille äärijärjestö Isisin lipun.

Poliisikuulustelun jälkeen epäilty vietiin oikeuden eteen, missä hän sai syytteen terrorismista. Liittovaltion poliisi FBI syyttää häntä terroristijärjestön avustamisesta, väkivallasta ja moottoriajoneuvon tuhoamisesta.

Katso yllä olevalta videolta Manhattanin yliajajan reitti ja pako autosta.


Täydennetty kello 22:57.

Lue myös:

    Uusimmat