Mainos

Tämän tiedämme Manhattanin iskijästä: 29-vuotias uzbekistanilainen Sayfullo Saipov toimi Uber-kuskina

Yhdysvalloissa New Yorkin Manhattanin iskun tekijäksi epäillään 29-vuotiasta Uzbekistanilaista Sayfullo Habibullaevic Saipovia, kertoo CNN.

3:29

Kahdeksan ihmistä kuoli ja yksitoista loukkaantui, kun mies ajoi avolavapakettiautolla jalankulkijoiden päälle ja törmäsi sen jälkeen koulubussiin.

New Yorkin poliisin mukaan miehen uskotaan toimineen yksin, eikä muita epäiltyjä ole.

CNN:n lähteen mukaan Saipov on asunut Yhdysvalloissa vuodesta 2010 lähtien. Viranomaisten mukaan Saipov asui viimeisimmäksi New Jerseyssä, mutta Guardianin mukaan hän on asunut myös Floridassa ja Ohiossa.

Medioiden mukaan Saipova toimi Yhdysvalloissa Uber-kuskina.

Poliisi ampui vatsaan

CNN:n mukaan silminnäkijät kuulivat tekijän huutavan "Allahu Akbar" eli "Jumala on suuri". Hänellä oli kädessään kaksi aseen näköistä esinettä, jotka osoittautuivat jälkikäteen värikuula-aseeksi ja ilmakivääriksi.

Poliisi ampui miestä vatsaan ja otti hänet kiinni. Epäilty on sairaalassa leikkauksessa, ja hänen uskotaan selviävän hengissä.

New Yorkin poliisin mukaan miehen uskotaan toimineen yksin. Useat amerikkalaisviestimet kertovat, että epäilty jätti avolava-autoon englanninkielisen viestin, jossa hän sanoo tehneensä iskun äärijärjestö Isisin nimissä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.