Nuori mies on sytyttänyt itsensä palamaan Trumpin oikeudenkäynnin ulkopuolella

Nuori mies on sytyttänyt itsensä palamaan oikeustalolla New Yorkissa, jossa ex-presidentti Donald Trump käy oikeutta. Asiasta kertovat muun muassa yhdysvaltalaismediat CNN ja New York Times.

Nuori mies sytytti itsensä tuleen valeltuaan ensin itsensä päälle palavaa nestettä, New York Times kirjoittaa. Mies vietiin ambulanssilla läheiseen sairaalaan, ja poliisin mukaan hän on kriittisessä tilassa, kertoo BBC.

Mies sytytti itsensä tuleen oikeustaloa vastapäätä sijaitsevassa Collect Pond Park -puistossa. 

New York Timesin mukaan mies heitti ennen tekoaan ilmaan monivärisiä pamfletteja. Tämän jälkeen hän veti poliisin mukaan jotain repusta ja sytytti itsensä tuleen, kertoi CNN. Tiedossa ei ole, miksi hän sytytti itsensä tuleen.

CNN:n toimittaja kertoi näkevänsä "täysin hiiltyneen ihmisen". Mies oli liekeissä yli kolme minuuttia, toimittaja kertoo. Poliiseilla kesti useita minuutteja saapua paikalle.

Heitteli lentolehtisiä

Heti ei ollut selvillä, oliko teolla jotain yhteyttä Trumpin oikeudenkäyntiin.

Yksi silminnäkijä kuvaili miehen heittämiä lentolehtisiä, joissa ilmeisesti esitettiin syytöksiä New Yorkin yliopistosta. Myös CNN:n paikalla olleiden toimittajien näkemässä lentolehtisessä esitettiin erilaisia syytöksiä yliopistoa kohtaan. Toisaalta Reuters kertoo, että lehtisissä kirjoitetaan pahoista miljardööreistä.

Erään silminnäkijän mukaan mies oli ollut oikeudenkäyntipaikalla koko viikon ja pidellyt kylttiä.

Reutersin haastatteleman poliisin edustajan käsityksen mukaan he epäilevät henkilön uskovan salaliittoteorioihin, eikä hänen toimiensa uskota liittyvän Trumpin oikeudenkäyntiin.

Historiallinen oikeudenkäynti

Trump on ensimmäinen Yhdysvaltain presidentti, joka vastaa rikossyytteisiin oikeudessa. 

Trumpia syytetään New Yorkissa käytävässä oikeudenkäynnissä kirjanpitorikoksista, jotka liittyvät vuoden 2016 presidentinvaalien alla pornonäyttelijä Stormy Danielsille maksettuihin niin sanottuihin hyssyttelyrahoihin. Trump on kiistänyt häntä kohtaan esitetyt syytteet.

Jos Trump todettaisiin syylliseksi, hän voisi saada vuosien tuomion, mutta asiantuntijat pitävät sakkorangaistusta todennäköisempänä.

Juttua päivitetty kello 21.29: Mies on kriittisessä tilassa sairaalassa.

Juttua päivitetty kello 21.50: Lentolehtiset käsitelleet yliopistoa.

Juttua päivitetty kello 21.50: Lisätietoa lehtisten sisällöstä ja poliisin kommentteja siitä, ettei yhteyttä Trump-oikeudenkäyntiin ole tiedossa.
 

Lue myös:

    Uusimmat