Mainos

Suomelle mainetta maailman parhaana revontulimaana

Matkailun Edistämiskeskuksessa MEK:ssa iloitaan uutiskanava CNN:n hehkutuksesta Suomesta maailman parhaana revontulien katselupaikkana.

MEK tuuppaa hehkutuksen eteenpäin kaikkialle sosiaaliseen mediaan.

Amerikkalaisen CNN-tv-kanavan uutisen mukaan Suomi on paras paikka maailmassa nähdä revontulia. CNN:n listalle oli nostettu Inarin Paatsjoki, Muonio ja Kilpisjärvi. CNN:n mukaan Yhdysvaltain ilmailu- ja avaruushallinto odottaa joulukuulle vuosikymmenen hienoimpia revontulia.

CNN:n lista

Inari (tarkemmin Paatsjoki)

Muonio

Kilpisjärvi

Jökulsárlón, Islanti

Fairbanks, Alaska, Yhdysvallat

Kangerlussuaq, Grönlanti

Yellowknife, Kanada

Tromsø, Norja

Kiiruna (tarkemmin Abisko), Ruotsi

MEK esimerkiksi linkitti CNN:n uutisen omalle Facebook-sivulleen heti MTV Uutisten haastattelupyynnön jälkeen.

- MEK on vahvasti mukana eri kuvapalveluissa kuten Flickrissa ja Instagramissa sekä Youtubessa ja Facebookissa. Twitter elää omaa revontulielämäänsä. Kiinassa kerromme revontulista muun muassa "kiinalaisten Facebookin" eli Weibon kautta ja Venäjällä "venäläisten Facebookin" eli VK:n (Vkontakten) kautta, sanoo markkinoinnista ja maakuvasta vastaava johtaja Mervi Holmén Matkailun Edistämiskeskuksesta MEK:sta.

Revontulituristien tarkkaa määrää ei kyetä laskemaan, koska Lapin talvi on kokonaisuus, joka houkuttelee.

- Sen tiedämme, että revontulet vetävät Suomeen japanilaisia erityisesti siksi, että he uskovat revontulilla olevan yhteyttä poikalapsen syntymiseen. Nyt tämän takia tulee turisteja myös Kiiinasta, Holmén kertoo.

Hän arvelee revontulituristien määrän liikkuvan kuitenkin jo kymmenissätuhansissa.

MEK teetätti muutama vuosi sitten videon revontulista, joka lähti maailmalla lentoon.

- Rovaniemeläinen yritys oli kuvannut revontulia uudella tekniikalla, ja me tartuimme yhteistyömahdollisuuteen. Videon buustia lisäsi se, että norjalaiset kokivat meidän astuvan heidän varpailleen. Se kääntyi lopulta norjalaisia vastaan, sillä eihän revontulia voi kukaan omistaa, MEK:n johtaja Holmén naurahtaa.

CNN:n listasi myös 12 maailman parasta hotellia tähtitaivaan tarkkailuun. Tälle listalle nousi Saariselältä Hotelli Kakslauttanen, jota kuvataan talvea rakastavien huvipuistoksi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.