Mainos

Cloetta Fazer sulkee tehtaan Ruotsissa

Yhtiö kertoi tänään yt-neuvottelujen aloittamisesta. Konsernijohtajan mukaan kiristyvä kilpailu vaatii Cloetta Fazeria vähentämään kustannuksia.

Cloetta Fazer aikoo sulkea Norrköpingin tehtaan Ruotsissa vuodenvaihteessa 2005. Yhtiö ilmoitti tänään yt-neuvotteluiden aloittamisesta. Taustalla on suunnitelma muuttaa yhtiön tuotantorakennetta.

Cloetta Fazer on keskittynyt markkinoimaan vahvoja tavaramerkkejään, mikä on myös lisännyt niiden myyntiä. Vahvojen tavaramerkkien myynnin kasvu ei ole kuitenkaan korvannut muiden tuotteiden myynnin laskua. Tästä on ollut seurauksena tuotannon ylikapasiteetti.

- Kiristyvä kilpailu markkinoilla vaatii kustannussäästöjä. Tuotantoa on keskitettävä vähentämällä tuotantoyksiköiden määrää ja kasvattamalla niiden kokoa, sanoo Cloetta Fazerin konsernijohtaja Karsten Slotte.

Cloetta Fazer -konserni on Pohjoismaiden johtava makeisyhtiö noin 22 prosentin markkinaosuudellaan. Konsernilla on tuotantolaitoksia Ruotsissa, Suomessa ja Puolassa. Vahvoja tavaramerkkejä ovat mm. Fazerin Sininen, Kexchoklad, Dumle, Geisha, Polly ja Center. Konsernin palveluksessa on keskimäärin 2000 henkilöä ja liikevaihto oli viime vuonna 332 miljoonaa euroa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.