Mainos

Clinton vaarassa menettää demokraattien kannattajia Trumpille

2:07

Demokraattien todennäköinen presidenttiehdokas Hillary Clinton on vaarassa menettää puolueen kannattajia Donald Trumpille.

Demokraattien todennäköisellä presidenttiehdokkaalla Hillary Clintonilla on vaikeuksia yhdistää oma puolue. Haastajan Bernie Sandersin kannattajat ovat vanhalle poliittiselle eliitille niin vihaisia, että yhä useampi heistä sanoo äänestävänsä itse vaaleissa mieluummin republikaanien Donald Trumpia.

Esivaalit ovat vasta kesken, mutta kaksi asiaa näyttää varmalta. Ensimmäisenä näyttää siltä, että Donald Trumpista tulee republikaanien presidenttiehdokas. Toiseksi Hillary Clintonin uskotaan lukitsevan oma ehdokkuutensa seuraavissa puolueen isoissa esivaaleissa 7. kesäkuuta.

Clintonilta ei puutu enää kuin alle sata valitsijamiestä, ja jäljellä olevissa demokraattien esivaaleissa on jaossa yli 900. Clinton onkin keskittynyt jo jonkin aikaa todennäköisen vastakilpakumppaninsa Trumpin haastamiseen. Clinton tarvitsee tosin Trumpin voittamiseksi demokraattikentän tuen, mutta Sandersin tukijoilta kysyessä se ei käy helposti. 

Muun muassa uutiskanava ABC:n ja arvostetun Washington Post -sanomalehden mielipidekyselyssä kasvava määrä Sandersin kannattajia sanoo, että he äänestävät itse vaaleissa mieluummin Trumpia kuin Clintonia. Vielä huhtikuussa yli 80 prosenttia kertoi kannattavansa ennemmin Clintonia kuin Trumpia, mutta kuukausi myöhemmin luku on laskenut 70 prosenttiin.

New Jerseyn kampanjatilaisuudessa Sandersin kannattajat kertovat miksi.

– Kun katson häntä, en pysty luottamaan häneen yhtään. Hänen ympärillään on paljon negatiivisia uutisia ja monen liemen hän on keittänyt itse.  Ymmärrän ihmisiä, jotka valitsevat mieluummin Trumpin. Itse jätän siinä vaiheessa äänestämättä ketään, Christina Davenport New Jerseystä kertoo MTV Uutisille.

Clintonin valitsijamiehistä osa on niin kutsuttuja ”supervalitsijamiehiä”, jotka voivat vielä muuttaa mieltään puoluekokouksessa. Puolueiden ehdokkaat virallistetaan heinäkuussa puolueiden kokouksissa. Yhdysvaltain presidentinvaalit järjestetään marraskuussa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.