Mainos

Clinton ja Jeltsin keskustelivat

Yhdysvaltain presidentti Bill Clinton ja Venäjän presidentti Boris Jeltsin keskustelivat tänään puhelimessa mm. tavoista, joilla heidän maansa voisivat tehdä yhteistyötä Afrikassa.

Valkoisen talon edustaja Mike McCurry kuvasi puoli tuntia kestänyttä keskustelua hyväksi, päättäväiseksi ja tulokselliseksi. Presidentit puhuivat useista asioista, joista heidän odotetaan keskustelevan tavatessaan ensi kuussa seitsemän rikkaan maan ja Venäjän huippukokouksessa Birminghamissa, Britanniassa.

McCurryn mukaan presidentit keskustelivat Clintonin äskettäin päättyneestä Afrikan-matkasta ja totesivat, että Afrikka oli kylmän sodan aikana joskus suurvaltojen välisen kilpailun tanner. Clinton ehdotti, että nyt Afrikka voisi olla paikka, jossa suurvallat voivat tehdä yhteistyötä tuodakseen vaurautta maanosaan.

Jeltsin arvioi valitsemansa pääministeriehdokkaan Sergei Kirijenkon mahdollisuuksia tulla hyväksytyksi. Clinton puolestaan piti tärkeänä sitä, että Venäjän duuma ratifioi vuoden 1993 Start 2 -sopimuksen. Yhtenä keskustelunaiheena oli Irak. McCurryn mukaan Clintonin ja Jeltsinin mahdollinen uusi huippukokous ei ollut esillä. Myöskään Jeltsinin terveydestä ei keskusteltu.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.