Mainos

Huhut kiihtyvät: Esapekka Lappi löytämässä uuden WRC-paikan?

4:53
MTV Uutiset Live: Citroen jättää MM-rallit!

Esapekka Lapin työpesti Citroenin WRC-tiimissä saattaa jäädä vain yhden vuoden mittaiseksi.

Citroen on vahvojen huhujen mukaan jättämässä rallin MM-sarjan jo ennen seuraavaa kautta. Tiettävästi Citroenin henkilökunta on kutsuttu keskiviikkona koolle tiedotustilaisuuteen. Näin ollen tallin tulevaisuudesta saataneen virallista tietoa piakkoin.

Citroenilla on ensi kaudesta sopimukset Sebastien Ogierin ja Esapekka Lapin kanssa. Mikäli ranskalaismerkki lähtee MM-sarjasta, Ogierin ja Lapin pitää löytää itselleen uusi työnantaja.

Kuusinkertaisen maailmanmestarin Ogierin kohdalla työnhaku sujunee helposti, sillä hänet on yhdistetty Tommi Mäkisen johtamaan Toyotan WRC-tiimiin. Toyotalla on haussa korvaaja maailmanmestari Ott Tänakille, joka ajaa Hyundailla kaksi seuraavaa vuotta.

Lapin tilanne ei ole yhtä yksinkertainen, sillä hänellä on takanaan suhteellisen heikko kausi Citroenilla. Belgialainen Speed Magazine -lehti tosin uutisoi keskiviikkona, että Lapillekin on löytymässä uusi WRC-paikka. Lehden tietojen mukaan Lappi ajaisi ensi kaudella M-Sportin Fordilla tallikaverinaan Teemu Suninen.

WRC-tiimeistä Toyota ja M-Sport eivät ole virallisesti lyöneet lukkoon ensi vuoden kokoonpanojaan. M-Sportia pitkään edustaneen Elfyn Evansin odotetaan siirtyvän Toyotalle, joten M-Sportilta löytyisi tilaa kokemusta omaavalle kuljettajalle.

Jäljellä olevia WRC-paikkoja jahtaa vielä useampikin huipputason kuljettaja. Toyotan nykyisistä kuljettajista Jari-Matti Latvala ja Kris Meeke ovat yhä ilman sopimusta kaudelle 2020. WRC-istuimen perässä ovat myös Mads Östberg, Andreas Mikkelsen, Craig Breen ja Hayden Paddon.

- Pari kuukautta sitten ajattelin, että tilanne kuljettajamarkkinoilla on erittäin selkeä ja että melkein kaikki pysyvät paikoillaan. Mutta tilanne kääntyi täysin päälaelleen, M-Sportin tallipäällikkö Richard Millener kertoi viime viikolla Red Bull TV:n haastattelussa.

- Seuraavien parin viikon aikana katsomme, miten muiden tallien kokoonpanot muodostuvat ja mitä me voimme lopulta tehdä. Olemme positiivisia sen suhteen, että voimme saada hyviä tuloksia ensi vuonna, Millener lisäsi.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja