Mainos

CIA:n johtaja ottaa vastuun virheellisistä Irak-tiedoista

Yhdysvaltain tiedustelupalvelun johtaja pitää tiedustelupalvelua syyllisenä siihen, että presidentti Bush siteerasi kansakunnan tilaa käsittelevässä puheessaan vääriä tiedustelutietoja. Bush ilmoitti tänään luottavansa edelleen CIA:han ja sen henkilöstöön.

Yhdysvaltain tiedustelupalvelun johtaja ilmoittaa tiedustelupalvelun virheen johtaneen väärien tietojen julkistamiseen presidentti Bushin tammikuisessa puheessa.

CIA:n johtajan George Tenetin mukaan tiedustelupalvelu hyväksyi presidentti George Bushin puheen, joka sisälsi vääriä tietoja Irakin aikeista ostaa uraania Afrikasta.

-Olen vastuussa hyväksymisprosessista tiedustelupalvelussani, CIA:n johtaja sanoi tiedotteessaan eilen.

Tenetin mukaan presidentillä ei ollut mitään syytä epäillä tietojen oikeutta.

-Näitä sanoja ei olisi koskaan pitänyt liittää presidentille kirjoitettuun puheeseen, Tenet totesi.

Tenetin mukaan Irakin ja Nigerian uraanikauppaa koskevia dokumentteja ei vielä puheen pitämisen aikoihin pidetty väärennöksinä, mutta CIA:lla oli asiasta epäilys johtuen tietojen pirstaleisuudesta.

-CIA:n olisi pitänyt varmistaa, että tieto poistetaan puheesta, Tenet kommentoi.

CIA:n tiedote tuli sen jälkeen, kun Valkoinen talo syytteli CIA:ta vääristä tiedoista. Tiedot päätyivät presidentti Bushin kansakunnan tilaa käsittelevään puheeseen ennen Irakin sotaa.

Bushia ja Britannian pääministeri Tony Blairia syytetään Saddam Husseinin aiheuttaman uhan liioittelusta ennen maaliskuista hyökkäystä Irakiin.

Bush antoi luottamuksensa CIA:n henkilöstölle

Yhdysvaltain presidentti George W. Bush ilmoitti tänään, että CIA:n johtajalla George Tenetillä on edelleen hänen luottamuksensa. Bush pitää väärennettyihin tietoihin pohjautuneita väitteitä Irakin uraanikaupoista loppuun käsiteltynä asiana.

- Luotan George Tenetiin. Luotan myös CIA:n henkilöstöön ja haluan työskennellä heidän kanssaan jatkossakin, Bush kertoi toimittajille.

(MTV3-Reuters-STT)

(Seitsemän uutiset 12.07.2003).

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.