Christine kirjoitti kiitoskirjeen teinitytöille uima-altaalla: "Tarjositte neuvoja ja rohkaisun sanoja"

1:09

Christine Organ sai uimahyppytornissa kohdata nuoria tyttöjä, joiden käytös teki häneen suuren vaikutuksen. Organ päätti kiittää tyttöjä julkisesti kolumnissaan.

Näin opetat lapsesi uimaan! Katso videolta toimivat tekniikat.

Christine Organ kirjoitti Huffington Postissa kirjeen teinitytöille, jotka viettävät aikaa uima-altaalla. Muista aikuisista poiketen Organ ei kuitenkaan halua valittaa "teinien käytöksestä".

– Älkää huoliko: tämä ei ole yksi niistä avoimista kirjeistä. Kyllä te tiedätte, millaisista. Joku hyvää tarkoittava ja viisas aikuinen kirjoittaa sellaisella yritän-vain-olla-avuksi-asenteella siitä, miten sinun pitäisi lakata tekemästä tätä tai toimia noin, Organ kirjoittaa.

Sai tukea uimahyppäävältä tytöltä

Organ kohtasi teinityttöjä maauimalassa, kun hän oli hyppytornissa poikansa kanssa. Organ oli luvannut hypätä alas, mutta kun hän kiipesi ylös tikapuita, häntä alkoi karmia: hyppykoroke oli hyvin korkealla, ja Organ oli viimeksi harrastanut uimahyppyjä 18-vuotiaana.

Silloin eräs altaalla olleista tytöistä jutteli hänelle.

– "Minun pitää aina yrittää pari kertaa, ennen kuin oikeasti hyppään", yksi teistä sanoi minulle. Sitten kävelit hyppylaudan päähän, käännyit ja kävelit takaisin, Organ kuvailee.

Muutaman yrityksen jälkeen tyttö todella onnistui hyppäämään.

"Odotitte, kannustitte toisianne"

Organ päätti kokeilla tytön metodia. Kului minuutteja, ja jono liikkui useita kertoja; koko ajan teinitytöt odottivat jonossa.

– Odotitte, kannustitte toisianne, kun toinen teistä valmistautui hyppäämään. Lopulta oli taas minun vuoroni. Kävelin laudan puoliväliin ja katsoin alas. Ajattelin, että ei, en pysty, Organ kuvailee.

Hän yritti uudestaan ja uudestaan hypätä, muttei onnistunut.

– Astuin laudalle ja yritin hypätä, yritin olla urhea, en vähempää kuin viisi kertaa. Ja joka kerta te tarjositte neuvoja ja rohkaisun sanoja. Te odotitte kärsivällisesti, kun kävelin hyppylaudan puoliväliin, pidin tauon ja kävelin takaisin, Organ kuvaa.

– "Se on ok", yksi teistä sanoi. "Minuakin pelottaa. Mutta kun hyppää, se on aika hauskaa". "Älä vain katso alas", ystäväsi sanoi. "Katso sen sijaan kauas puita kohti". "Se on kuin lentäisi", yksi teistä huomautti.

"'Hyvää työtä', yksi teistä huusi minulle"

Rohkaisua saaneena Organ yritti ja yritti, muttei kyennyt hyppäämään. Hän päätti luovuttaa.

– Silloin yksi teistä katsoi minua suoraan silmiin ja sanoi lempeän tiukasti "sinä kadut, jos lähdet etkä hyppää. Sinä kadut sitä". "Tiedän", minä kuiskasin, "sinä olet oikeassa". Kaksi minuuttia myöhemmin, kun oli taas minun vuoroni, kävelin hyppylaudan päähän. Katsoin kauas puihin ja hyppäsin. Kuulin hurraahuudot ennen kuin putosin veteen, Organ sanoo.

– "Hyvää työtä", yksi teistä huusi minulle tasanteelta. "Kiitos", minä huusin takaisin.

Myöhemmin Organ yritti kiittää tyttöjä uudelleen, mutta he olivat keskittyneitä omiin keskusteluihinsa eivätkä kuulleet.

"Te muistutatte meitä siitä, millaista on olla urhea"

Organ päätti samana päivänä, että kirjoittaisi tyttöjen tapaamisesta kolumnin.

– Teineistä kirjoitetaan nykyään niin paljon, varsinkin nuorista tytöistä. Valituksia liian lyhyitä shortseja ja topattuja harjoitusrintaliivejä myyvien liikkeiden harjoittamasta nuorien tyttöjen yliseksualisoinnista. Sekavia keskusteluja vaatevalinnoistanne, Organ kuvaa.

​​​​​​​

– On netissä kiertäviä blogikirjoituksia, jotka julkisesti häpäisevät yläaseikäisiä tyttöjä flirttailemisesta uima-altaalla. Ja sitten on kollektiivista silmien pyörittelyä selfie-, Instagram- ja sosiaalisen median pakkomielteidenne suhteen.

Organin mukaan moni vanhempi opettaa lastaan vahvaksi, itsevarmaksi, ystävälliseksi ja urheaksi. Samalla moni unohtaa, että voisi itse oppia teini-ikäisiltä paljon.

– Te muistutatte meitä siitä, millaista on olla urhea, jos ei peloton. Te usutatte meitä ottamaan riskejä ja hyppäämään mukaan. Kerrotte meille, että kaikki tulee olemaan hyvin, jos vain emme katso alas. Kerrotte, että hyppääminen on kuin lentäisi. Muistutatte meitä siitä, että mekin olemme tehneet virheitä ja käyttäytyneet joskus hölmösti.

Organin mukaan moni aikuinen olettaa iän tuovan viisautta.

– Unohdamme, että meillä ei ole kaikki vastauksia, ja että te olette mukanamme matkalla läpi elämän, rinnallamme, ette takanamme. Me kaikki opimme samalla, kun teemme. On niin paljon kaikkea, mitä voimme oppia teiltä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja