Christian Coleman takoi hirmuajan tauluun – Justin Gatlin juoksi yli 35-vuotiaiden maailmanennätyksen

Christian Coleman tykitti kauden kärkiajan: 9,81! 2:02
Christian Coleman ja Justin Gatlin pitivät hurjaa vauhtia Stanfordissa.

Yhdysvaltalainen Christian Coleman juoksi kauden kärkiajan Stanfordin Timanttiliigan miesten 100 metrillä. Samassa kisassa säväytti myös konkari Justin Gatlin, jonka vauhti ei tunnu hyytyvän 37 vuoden iästä huolimatta.

Coleman kiihdytti voittoon ajalla 9,81. Coleman, 23, paransi omissa nimissään ollutta kauden kärkiaikaa neljällä sadasosasekunnilla. Hän jäi kaksi sadasosaa viime kaudella juoksemasta ennätyksestään 9,79.

Yhdysvaltalaiskonkari Gatlin juoksi toiseksi kauden parhaalla ajallaan 9,87, mikä on myös kaikkien aikojen paras yli 35-vuotiaan juoksema aika. Ennen tätä kukaan yli 35-vuotias ei ollut juossut alle 9,90:n.

100 metrin hallitsevan maailmanmestarin Gatlinin suoritus kertoo siitä, että hän on varteenotettava voittajaehdokas syksyllä Dohan MM-kisoissa.

Britannian Zharnel Hughes oli kolmas ajalla 9,97.

Yhdysvaltain perinteikkäimpiin yleisurheilukisoihin kuuluva Prefontaine Classic kisataan yleensä Eugenessa Oregonissa, mutta tänä vuonna kisa pidettiin poikkeuksellisesti Stanfordissa, sillä Eugenen stadionia Hayward Fieldiä kunnostetaan vuoden 2021 MM-kisoja varten.

Yleisurheilun Timanttiliiga jatkuu 5. heinäkuuta Sveitsin Lausannessa. Kilpailua voi seurata C More Sport 1 -kanavalta ja cmore.fi-suoratoistopalvelusta kello 21.00 alkaen.

Lue myös:

    Uusimmat