Bolt kaukana kauden kärkimiehistä – jysähtääkö tänään huippuaika?

Usain Bolt juoksee tänään kauden toisen kilpailunsa 100 metrillä. Jamaikalaistähdeltä odotetaan "kotikisassa" jo parempaa vauhtia.

Bolt juoksee satasen Ostravassa Golden Spike -tapahtumassa. Hän on mukana kisassa jo yhdeksättä kertaa ja sanoi itse olevansa tapahtumassa kuin kotonaan.

MAINOS

Maailman parhaat yleisurheilijat C Morella

Kaikki Timanttiliigan kisat sekä World Challenge -osakilpailuja

Ostravan World Challenge -kisa tänään kello 20.00 C More Sport 1:llä!

Saat suoratoistopalvelun cmore.fi käyttöösi heti

Bolt juoksi Jamaikan mestaruuskisassa voittoon ajalla 10,03. Sillä ei maailmantilastossa pahemmin juhlita, Bolt on vasta sijalla 22 tämän kauden aikavertailuissa. Kovempia aikoja on enemmänkin, mutta jamaikalaisen edellä on 21 miestä.

Kauden kärkiajan on juossut USA:n Christian Coleman, 21-vuotias jenkki pinkoi kesäkuun alussa Eugenessa ajan 9,82. Hänen perässään on Jamaikan Yohan Blake ajalla 9,90 ja Etelä-Afrikan Akani Simbine 9,92. Kauden säväytyksen juoksi Tukholmassa Andre de Grasse, joka kiisi lähes viiden sekunnin myötätuuleen ajan 9,69. Se ei kuitenkaan ole vertailukelpoinen.

Jotta Bolt pääsisi kauden parhaiden aikojen vertailussa kympin sakkiin, hänen pitää puristaa ajastaan ainakin kuusi sadasosaa pois. Vauhtia pitää löytyä, sillä Bolt juoksee MM-kisoja ennen vain tänään Ostravassa ja heinäkuun lopulla Monacon Timanttiliigassa.

Tämän päivän starttilistalta ei kuitenkaan löydy kovempaa aikaa kuin Boltin 10,03. Lähimmäs on päässyt Boltin vierestä starttaava Kuuban Yunier Perez, joka on juossut tällä kaudella ennätyksekseen 10,10.

Ostravan yleisurheiluilta alkaa tänään kello 20.00 Suomen aikaa C More Sport 1 -kanavalla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja