Chorizosämpylät

  • Chorizomakkaraa (tuoremakkarana 5 kpl tai leikkeleenä 60 viipaletta)
  • 15 g hiivaa
  • 2 ½ dl kädenlämpöistä vettä
  • 500 g erikoisvehnäjauhoja
  • 2 tl suolaa
  • oliiviöljyä

Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen ja sekoita joukkoon n. neljännes vehnäjauhoista. Peitä ja anna seistä n. puoli tuntia kunnes taikinan pinta on alkanut kuplimaan. Lisää loput jauhot, ruokalusikallinen oliiviöljyä sekä suola. Vaivaa taikinaksi. Anna kohota n. tunnin.

Jos käytät tuoremakkaraa, paista makkarat pannulla ja jätä jäähtymään. Leikkaa ne jäähtyneinä puoliksi pitkittäin. Kun taikina on kohonnut tuplaksi, kumoa se jauhotetulle pöydälle ja jaa kymmeneen osaan. Ota pala taikinaa toiseen kämmeneen ja paina sen keskelle chorizomakkaran puolikas. Jos käytät leikkelechorizoa, rullaa 6 leikkeleviipaletta sikarin paksuiseksi makkararullaksi ja paina se keskelle taikinaa. Muotoile taikina makkaran ympärille pitkuslaiseksi sämpyläksi ja laita saumapuoli alaspäin leivinpaperille.

Paista 175 asteessa n. 25 minuuttia.

Lue myös:

    Uusimmat