Kärppien päävalmentaja Mikko Manner hehkutti omiensa taistelua CHL:ssä: "Jälleen kerran saa olla ylpeä omasta joukkueesta"

Heshka vie Kärpät johtoon! 0:48

Oulun Kärppien ja Zürich Lionsin ensimmäinen osaottelu jääkiekon CHL:n neljännesvälierissä tarjosi jännitystä viime sekunneille asti, sillä Lions tasoitti lukemat 4-4:ään vain kaksi sekuntia ennen loppua. Kärppien valmennus suitsutti muun muassa joukkueen nousua tappioasemasta.

Pääkuvan videolla Shaun Heshka vie Kärpät johtoon kolmannessa erässä.

Ottelu tarjosi tapahtumia alusta lähtien. Avauserä päättyi tasaisesti 2-2, mutta Lions johti peliä 3-2 vielä kymmenen minuuttia ennen loppua. Kärpät kuitenkin nousi tasoihin Nicklas Lasun ylivoimaosumalla, ja otti kuskin paikan Shaun Heskan maalilla vain reilu minuutti ennen loppua.

Kotijoukkue ei kuitenkaan luovuttanut, vaan tasoitti lukemat 4-4-:ään vain kaksi sekuntia ennen loppua. Oululaisten valmennus oli tyytyväinen tiukkaan peliin.

– Huikea peli. Jälleen kerran saa olla ylpeä omasta joukkueesta. Viimeinen maali harmittaa totta kai, mutta se kuuluu pelin henkeen, päävalmentaja Mikko Mannerhehkutti CHL:n haastattelussa.

– Pelasimme hyvän lätkämatsin kovaa joukkuetta vastaan, valmentaja Lauri Mikkola säesti CHL:n tiedotteessa.

Katso Lasun tasoitusmaali alta.

Juttu jatkuu videon jälkeen.

Kärpät tasoihin Lasun osumalla 1:18

Kärpät aloitti ottelun vahvasti menemällä jo 44 sekunnin jälkeen johtoon Aleksi Heponiemen osumalla. 2-2-tasalukemiin päättynyt erä ei kuitenkaan ollut Mannerin mukaan parasta kärppäkiekkoa.

– Emme ihan osanneet pelata peliä sillä tasolla, jota vastustaja vaati. Kakkoserä oli meiltä hyvä, ja kolmas erä oli mielestäni loistava.

Katso Heponiemen osuma alta.

Kärpät johtoon Heponiemen salamamaalilla 0:50

Apuvalmentaja Mikkolan mukaan Lions on kova joukkue, mutta yksi syy Kärppien vahvaan pudotuspeliavaukseen oli rentous.

– Hoksasimme, että samat asiat toimivat Zürichiä vastaan kuin muitakin joukkueita vastaan. Oma tekeminen nousi esiin, ja peli lähti rullaamaan.

Kärppien ja Zürichin toinen osaottelu pelataan 20. marraskuuta Oulussa. Samana päivänä Hakametsässä CHL:n toinen jatkoon selvinnyt suomalaisjoukkue Tappara haastaa Kometa Brnon. Jatkoon etenee yhteensä kahdessa ottelussa enemmän maaleja tehnyt joukkue.