Mainos

Chirac pahoillaan kansamurhan kiistämisen kieltävästä laista

Ranskan presidentti ei tue parlamentin alahuoneen päätöstä, jonka mukaan armenialaisten kansanmurhan kieltäminen olisi lainvastaista. Laki vaatii myös parlamentin ylähuoneen ja presidentin vahvistuksen ennen kuin se astuu voimaan.

Ranskan presidentti Jacques Chirac on pahoitellut Turkin pääministerille puhelimessa lakiehdotusta, joka kieltää armenialaisten kansamurhan kiistämisen.

- Chirac soitti minulle ja sanoi olevansa pahoillaan. Hän kertoi kuuntelevansa lausuntojamme, ajattelevansa meidän olevan oikeassa, tekevänsä voitavansa tulevassa (lain) jatkokäsittelyssä, pääministeri Tayyip Erdogan sanoi puolueensa televisioidulla illallisilla.

Ranskan parlamentin alahuone hyväksyi lakiehdotuksen torstaina. Turkki kiistää kansanmurhan. Sen mukaan venäläisten hyökkääjien kanssa ensimmäisessä maailmansodassa liittoutuneet armenialaiset kuolivat partisaanisodassa.

Vanhat tapahtumat herättävät intohimoja, koska turkkilaiset mielestä asian esille nostaminen on vain yritys pitää maa EU:n ulkopuolella. Kansanmurhan kieltämisen kriminalisoiva laki vaatii myös Ranskan parlamentin ylähuoneen ja presidentin vahvistuksen ennen kuin se astuu voimaan.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.