Cheek yksityiskoneella keikkapaikalle: sai ohjata itse

Supersuosittu räp-artisti Cheek kiertää Suomea tänä kesänä hurjaan tahtiin.

Ruisrockin Rantalavan backstagella on rento tunnelma. Reggae-artisti Raappana esiintyy ja Yhdessä artistien lepotiloiksi muutetuista työmaakonteista istuu vakavamielinen, mutta silti rennon puhelias nuori mies.

Räppäri Cheek, eli Jare Tiihonen, on selkeästi tämän kesän kovimpia keikkakuninkaita. Kolmen kesäkuukauden aikana hän tekee uskomattomat 48 keikkaa, mikä käytännössä tarkoittaa sitä, että samana päivänä voi olla jopa kolme keikkaa. Voisi luulla, että tällainen tahti alkaa tuntua jo rutiininomaiselta.

– Tämä työ ei voisi ikinä alkaa maistua puulta. Minulle nämä ovat parhaita kesähetkiä, enkä voi sanoin kuvailla, millaisia fiiliksiä keikka voi synnyttää. Toki takki on usein tyhjä, kun pääsee kotiin Helsinkiin, mutta seuraavana aamuna tuntuu taas hyvältä lähteä, Cheek kuvailee.

Eräänä kesäkuun viikonloppuna aikataulut olivat niin tiukat, että Cheek ja hänen seurueensa lennätettiin Provinssirockin keikalta Seinäjoelta pienkoneella seuraavalle keikalle Ranualle.

– Se oli hauska juttu ja siinä konkretisoi selkeästi se, millaista kiirettä tämä kesä on. Pääsin myös kokeilemaan, miltä tuntuu ohjata konetta. Lentäjä sanoi yhdessä vaiheessa, että ota sinä hetkeksi nämä ruorit, Cheek paljastaa.

Aivan kuin hurjassa keikkatahdissa ei olisi tarpeeksi, Cheek tekee samalla myös uutta Kuka muu muka -levyään, joka julkaistaan syksyllä.

– Olen huomannut itsessäni sen piirteen, että kun tapahtuu paljon ja olen liikkeessä, se myös ruokkii itseään. Kun kiertää viikonloput keikoilla, siitä saa paljon arjen studiotyöskentelyyn - ja päin vastoin, hän selittää.

Ruisrockissa sunnuntaina iltapäivällä esiintynyt Cheek veti auringossa kylpeneen Rantalavan täpöten täyteen. Vaikka pientä reissuväsymystä olisikin ollut ilmassa, ei se haitannut yleisöä, joka lauloi mukana ja heilutti käsiään tahdissa.

(MTV3 - KATI PUKKI)

Lue myös:

    Uusimmat